UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2022-07-27 16:21

Triatlon: az idén is a junior Európa-ranglista élmezőnyében vannak a magyar fiatalok

A junior Európa-kupa sorozat jelentős részén túl vannak már a triatlonosok, így egyre reálisabbá válik a korosztályos ranglista is, amelyen a mieink ezúttal is igencsak előkelő helyet foglalnak el.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az eseménydús 2022-es szezonban is feltűntek a nemzetközi mezőnyben olyan magyar ígéretek, akik láthatóan a legjobbak közé tartoznak. Pontosabban ott folytatták, ahol korábban abbahagyták, hiszen közülük többen már tavaly is remekeltek a különböző viadalokon.

Hóbor Zalán és Kovács Gyula remekel a junior Ek-sorozatban Fotó: M. Schmidt János
Hóbor Zalán és Kovács Gyula remekel a junior Ek-sorozatban Fotó: M. Schmidt János
A fiúk között két magyar is áll a képzeletbeli dobogón a junior Európa-ranglistán, amelyen minden versenyzőnek az öt legjobb Európa-kupa eredménye számít. A lett Liepa mögött Hóbor Zalán a második, Kovács Gyula pedig a harmadik, utóbbi ráadásul csupán négy viadal pontszáma alapján, vagyis egy további jó szerepléssel, akár kettőt is előzhet. Trungel-Nagy Kolos is könnyedén bekerülhet még a top tízbe, ő mindössze három pontszámmal tizenharmadik. A lányok mezőnyében nincs magyar dobogós, de az leginkább annak köszönhető, hogy kevés versenyen indultak a mieink. A három versenyt teljesítő Nádas Romina kilencedik, az eddig csak kettőn induló Kropkó Márta pedig a tizenhetedik. Azaz nem kérdés, hogy a jelenlegi, már most is előkelő pozíciókból még bőven van lehetősége felfelé lépkedni fiataljainknak, legközelebb augusztus 13-án Rigában. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.