UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-07-28 13:57

Ökölvívás: kiemelt utánpótlásprogramot indít a hazai szakszövetség

Tíz magyar fiatal támogatásával indul el a Magyar Ökölvívó Szakszövetség kiemelt utánpótlásprogramja; a kiválasztott bokszolók a Magyar Sport Házában gyűltek össze a jutalmazás miatt.

A 2022-es felnőtt férfi Európa-bajnokság két bronzérmes magyar ökölvívóját jutalmazta a hét első felében a hazai szakszövetség, Veres Roland (60 kg) és Kovács Richárd (63,5 kg) mellett azonban a fiatalokra is vetült reflektorfény az eseményen.

Dr. Bajkai István elnök és Tóth Zsuzsanna főtitkár között az egyik támogatott fiatal, Oláh Levente Forrás: MÖSZ
Dr. Bajkai István elnök és Tóth Zsuzsanna főtitkár között az egyik támogatott fiatal, Oláh Levente Forrás: MÖSZ
A hazai szakszövetség elnöke, Dr. Bajkai István a beszédében elmondta, reményei szerint a magyar boksz az idei év második felében is hasonlóan sikeres lesz, amelyhez az utánpótláskorú versenyzők is hozzájárulhatnak, hiszen serdülő és junior Eb-t és ifjúsági vb-t is rendeznek a következő hónapok során. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség az eseményen elindította a kiemelt utánpótlásprogramját is, amellyel a legjobb fiatal versenyzőkre igyekeznek a korábbinál is nagyobb figyelmet és támogatást fordítani. A kiválasztott bokszolók sportfelszerelési csomagot vehettek át a rendezvényen, ami egyebek mellett kesztyűt, cipőket, fejvédőt és ugrálókötelet is tartalmazott. A programba Varga Sára, Oláh Levente, Gémes Levente, Buza Rafael, Petrimán Milán, Zsigó Csaba, Énekes Dominik, Nileborg Krisztián, Frank Dániel és Kozák Kevin került be. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.