UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-07-31 20:11

Birkózás: Arsunkaev Musza ezüstérmes a római U17-es vb-n

A szombati menetelése után a szabadfogású Arsunkaev Musza kikapott a másnap esti döntőben kazah ellenfelétől, így ezüstérmesként zárt a 92 kilósok között a római U17-es birkózó-világbajnokságon.

A Vasas korosztályos Eb-ezüstérmes versenyzője, Arsunkaev Musza szombaton remek formában birkózva jutott el a döntőig az olasz fővárosban zajló U17-es világbajnokságon. A magyar fiú örmény, litván és iráni riválisát is legyőzte, majd jöhetett a finálé a kadét vb-bronzérmes kazah Kuruglijev ellen.

Arsunkaev Musza ezüstérmes a római U17-es vb-n Fotór: Martin Gábor / UWW / MBSZ
Arsunkaev Musza ezüstérmes a római U17-es vb-n Fotór: Martin Gábor / UWW / MBSZ
Az első percben az állásból való küzdelem dominált, ám ekkor még egyik félnek sem sikerült pontot érő akciót végrehajtania. Arsunkaevet látták passzívabbnak (0–1), majd az első pont odaítélését követően a kazah levitellel 3–0-ra növelte az előnyét. A második menetben Kuruglijev végérvényesen átvette az irányítást, előbb kiemelte és eldobta Muszát (0–7), az utolsó percben pedig egy kiléptetéssel, illetve újabb levitellel technikai tussal (11–0) győzött a döntőben. Ezzel Arsunkaev Musza a júniusi bukaresti Eb után a római világbajnokságról is ezüstéremmel térhet haza. A magyar válogatott három ezüstéremmel és két ötödik hellyel fejezte be a vb-szereplését.

SZABADFOGÁS: Hetedik versenynap (vasárnap este), helyosztók: Döntő: 92 kg: Kamil Kuruglijev (kazah)–Arsunkaev Musza 11–0 Korábbi eredmények (szombati előcsatározások): Nyolcaddöntő: 92 kg: Arsunkaev Musza–Varuzsan Hovanniszjan (örmény) 10–1 Negyeddöntő: 92 kg: Arsunkaev Musza–Armanis Barsamyan (litván) tus 6–2-nél Elődöntő: 92 kg: Arsunkaev Musza–Erfan Alizade Malafe (iráni) 7–4

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.