UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-01 12:30

Vízilabda: harminckét góllal kezdett a leányválogatott az U18-as vb-n

Az U18-as leány vízilabda-válogatott a törökök elleni harmincgólos győzelemmel kezdte a korosztály belgrádi világbajnokságát.

A várakozásoknak megfelelően, az első, törökök elleni meccsén nem ütközött nagy ellenállásba az U18-as leány vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Könnyed sikerrel kezdett az U18-as leányválogatott a vb-n Forrás: MVLSZ
Könnyed sikerrel kezdett az U18-as leányválogatott a vb-n Forrás: MVLSZ
Benczur Márton együttese az A jelű négyesben a törökökkel találkozott, és sorozatban lőtte a gólokat. A második negyed végén 15–0 állt az eredményjelzőn, és igazából csak az tartotta fent a szurkolók érdeklődését, hogy a török csapat képes lesz-e egyszer is betalálni a folytatásban. Nos, a törökök két gól is összehoztak, cserében a mérkőzés második felében tizenhetet kaptak, így 32–2-es magyar sikerrel ért véget az összecsapás. A győztes válogatott legeredményesebb játékosa Hajdú Kata lett hat góllal, de Aubéli Tekla, Varró Eszter és Lendvay Zoé is eljutott ötig. Kedden a magyarok az olaszoktól 16–3-as vereséget szenvedő kazahokkal mérik össze a tudásukat.

Leány U18-as világbajnokság, Belgrád A-csoport, 1. forduló Törökország–Magyarország 2–32 (0–7, 0-8, 2–10, 0–7) Gólszerzők: Guclu, Simsek, ill. Hajdú 6, Aubéli 5, Varró 5, Lendvay 5, Irmes 3, Fekete 2, Tiba 2, Mácsai E., Golopencza N., Szegedi, Kóka A magyar csapat további csoportmérkőzései: Augusztus 2., 17:30: Kazahsztán-Magyarország Augusztus 3., 13:30: Magyarország-Olaszország Az U18-as magyar leány válogatott világbajnoki kerete: Aubéli Tekla (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC) Tartalék: Bonca Vivien (Szentes), Jonkl Csenge (Dunaújváros)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.