UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-08-04 18:24

Strandröplabda: címvédőt is ünnepeltek az U20-as országos bajnokságon

A fiúk között Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Márton, a leánymezőnyben Kun Stefánia és Vasvári Zsófi nyerte a strandröplabdázók U20-as országos bajnokságát.

Szerdán a Lupa Beachen rendezték az U20-as strandröplabdázók országos bajnoki döntőjét – számol be a hazai szövetség honlapja.

Címvédőt is ünnepeltek az U20-as országos bajnokságon Forrás: hunvolley.hu
Címvédőt is ünnepeltek az U20-as országos bajnokságon Forrás: hunvolley.hu
A szövetségi portál kiemeli, hogy a lányok mezőnyében most minden nagyágyú ott volt, aki csak számított, így a címvédő Vasvári Zsófi és Vecsey Fanni is, igaz, ők ezúttal külön indultak, mégpedig a múlt hétvégi U22-es finálé aranyérmeseinek egy-egy tagjával, előbbi Kun Stefániával, utóbbi pedig Szabó Annával. A két páros útjai az elődöntőben keresztezték egymást, s végül elég magabiztos sikerrel Kun és Vasvári biztosította a helyét a fináléban, melyben az U18-as bajnok Bútor Anna és Kristóf Dóra várt rájuk. Ezen a napon előbbiek ellenállhatatlanok voltak, és a döntőt is nagy fölénnyel nyerték. Vasvári így megvédte címét, sőt sorozatban negyedszer diadalmaskodott ebben a korosztályban, hiszen 2020-ban és 2019-ben nővérével győzött, míg Kun Stefi négy nap alatt – az U22 után – a második bajnoki címét gyűjtötte be. A bronzérem végül Vecsey és Szabó nyakába került, akik Varga Kingát és a pénteki U16-os fináléban is érdekelt Breuer Mirtillt győzte le a harmadik helyért. A fiúknál nem lehetett címvédés, hiszen a tavalyi győztes Mikuláss-Koch Marcell, Szabó Vilmos kettős kiöregedett ebből a korosztályból. A fináléba a múlt hétvégi U22-es ezüstérmes Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Márton, illetve az egyik U22-es bajnok, Tari Bence, illetve az U18-as aranyérmes Veress Ákos verekedte be magát. A meccsen ezúttal nem a két korábbi aranyérmes, hanem az U20-as Eb-n is induló Dóczi és Udvarhelyi dominált, és két magabiztos játszmában foglalták el az üres trónt. A bronzmeccset le sem játszották, mert az elődöntőben megsérült Éliás Balázs, így már azt sem tudta végigjátszani Frányó Csanáddal, így ez a medália Borbély Boldizsár és Niemeier Lukas nyakába került.

U20-as strandröplabda ob Fiúk: 1. Dóczi Domonkos, Udvarhelyi Márton (SRSE) 2. Tari Bence, Veress Ákos (SRSE) 3. Borbély Boldizsár, Niemeier Lukas (SRSE) 4. Éliás Balázs, Frányó Csanád (SRSE) Lányok: 1. Kun Stefánia, Vasvári Zsófi (SRSE) 2. Bútor Anna, Kristóf Dóra (Gödöllői RC) 3. Szabó Anna, Vecsey Fanni (Gödöllői RC) 4. Breuer Mirtill (Gödöllői RC), Varga Kinga (Beach Sport)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.