UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-08-05 17:38

Kézilabda: simán legyőzte Izlandot, így csoportelső a magyar válogatott az U18-as fiú Eb-n

A második meccsét is megnyerte a magyar válogatott a Podgoricában zajló U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokságon: az Izland felett aratott hétgólos siker azt jelenti, hogy az együttes – az utolsó forduló eredményétől függetlenül – csoportelsőként két pontot visz magával tovább a kedden kezdődő középdöntőbe.

A németek legyőzése után péntek délután Izlanddal találkozott a montenegrói U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A csoport többi mérkőzése úgy alakult, hogy az északiak felett aratott esetleges győzelemmel nem csupán a négyes első helyét szerezhette meg a Kárpáti Krisztián együttese, hanem biztosíthatta első két középdöntős pontját is.

Terjék Rolandék az izlandiak legyőzésével már biztosan középdöntősök Forrás: EHF
Terjék Rolandék az izlandiak legyőzésével már biztosan középdöntősök Forrás: EHF
A találkozó magyar szempontból pazarul indult, öt perc után 4–0-ra vezettek a fiúk, miközben az izlandiakon jó látható volt, hogy nem ilyen mérkőzésre készültek. Szűk negyedóra után már 9–2 állt az eredményjelzőn, akkor úgy érezhettük, akár az első félidőben is el lehet dönteni az összecsapást. Ez végül a kissé kaotikusra sikerült, kettős emberhátránnyal is tarkított utolsó tíz perc miatt nem jött össze, de így is megmaradt négy gól az előnyből (15–11). A szünet után tíz perc alatt ismét sikerült hatra növelni a fórt (19–13), és onnan már nem volt esélye visszajönni a mérkőzésbe Izlandnak. A hajrában is remek játékot mutatott a magyar válogatott, amely így a vártnál simábban, 30–23-ra győzött a nyitó körben a lengyeleket tizenöttel verő rivális ellen. A siker pedig azt jelenti, hogy az utolsó forduló eredményétől függetlenül a mieink csoportelsőként két pontot visznek magukkal a középdöntőbe. Így vasárnap 16 órától a lengyelek elleni összecsapáson bőven lesz lehetőség gyakorolni a jövő heti, még fontosabb feladatokra.

U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokság, Podgorica (Montenegró) A csoport, 2. forduló Magyarország–Izland 30–23 (15–11) Magyarország: Lovistyek (kapus), Terjék 4, Kathi 3, Csörgő 5, Fekete G., Kovács T. 6, Molnár R. 2. Cserék: Radvánszki A. (kapus), Nagy Á. 4, Tóth L. 3, Bali 2, Szűcs B. 1, Balogh D., Bóti, Gazsó, Viski. Szövetségi edző: Kárpáti Krisztián A csoport másik mérkőzésén: Németország–Lengyelország 33–29 A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Izland 2, 3. Németország 2, 4. Lengyelország 0

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.