UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-05 17:41

Vízilabda: világbajnoki elődöntős az U18-as leányválogatott

Három góllal legyőzte az ausztrálokat, és az elődöntőbe jutott az U18-as leány vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Ismét remek játékkal rukkolt ki, és az elődöntőbe jutott az U18-as leány vízilabda-válogatott a korosztály Belgrádban zajló világbajnokságán.

Világbajnoki elődöntős az U18-as leányválogatott Forrás: MVLSZ
Világbajnoki elődöntős az U18-as leányválogatott Forrás: MVLSZ
Benczur Márton együttesének az ausztrálokon keresztül vezetett az útja a legjobb négy közé. A meccset Hajdú Kata duplája nyitotta, és az első negyedben 5–2-re is vezetett a magyar csapat, végül 5–3-mal záródott ez a nyolc perc. A folytatásban nem sikerült elszakadniuk a kihívójuktól Szegedi Panniéknak, de jó ideig tartotta előnyét a válogatott, majd a harmadik negyedben egyenlíteni tudott az ausztrál gárda, és 8–8 állt az eredményjelzőn. Szerencsére nem sokáig, mert a negyed végéig Aubéli Tekla, Szegedi és Hajdú is betalált, míg az ausztráloknak csak egy gól jött össze, így 11–9-cel kezdődött meg a zárófelvonás. Ezután Fekete Flóra gólja nyugtatta meg a csapatot, és a meccs végén izgulni sem kellett sokat, mert az ausztrálok csak az utolsó percben vették be Golopencza Szonja kapuját, de Tiba Pannának még erre is volt válasza egy szépen kijátszott akció után. Így 13–10-as magyar sikerrel ért véget a mérkőzés. A meccs embere az ötgólos Hajdú Kata lett. A válogatott szombaton pihen, a vasárnapi elődöntőben pedig a Görögország–Új-Zéland összecsapás győztesével játszik.

U18-as leány-világbajnokság, Belgrád Negyeddöntő Magyarország–Ausztrália 13–10 (5–3, 2–2, 4–4, 2–1) Gólszerzők: Hajdú 5, Aubéli 2, Fekete 2, Tiba 2, Szegedi, Irmes, ill. Downes 3, Dawkins 2, Green 2, Nasser, Ogg, ChildsAz U18-as magyar leányválogatott világbajnoki kerete: Aubéli Tekla (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC) Tartalék: Bonca Vivien (Szentes), Jonkl Csenge (Dunaújváros)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.