UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-07 20:33

Vízilabda: a bronzért játszhat a leányválogatott az U18-as vb-n

Nagyot hajrázott a görögök ellen, de nem jutott döntőbe az U18-as leány vízilabda-válogatott a korosztály Belgrádban zajló világbajnokságán; Benczur Márton együttese hétfőn a bronzéremért játszik.

Hatalmasat hajrázott, nyerni azonban nem tudott az U18-as leány vízilabda-válogatott a korosztály Belgrádban zajló világbajnokságának görögök elleni elődöntőjében.

A bronzért játszhat a leányválogatott az U18-as vb-n Forrás: MVLSZ
A bronzért játszhat a leányválogatott az U18-as vb-n Forrás: MVLSZ
Pedig Benczur Márton együttese jól kezdte a meccset, és Aubéli Tekla, valamint Mácsai Eszter góljaival 2–0-ra vezetett. Ennél nagyobb előnyre nem tudott szert tenni a válogatott a folytatásban, sőt, az első negyed végén már a görögök vezettek (3–4). A második és a harmadik nyolc percben is a görög gárda bizonyult egy, majd három góllal jobbnak, így az utolsó negyedet 10–5-ös hátrányban kezdte a magyar csapat. A lányok végig hittek abban, hogy innen is van visszaút, és a csapatkapitány Szegedi Panni vezérletével megkezdték a felzárkózást. A kivételes hajrának köszönhetően 3:18 perc volt hátra, amikor már 10–9 állt az eredményjelzőn, az egyenlítő találatot viszont végül nem sikerült összehoznia a válogatottnak. A magyar lányok így hétfőn az olasz-amerikai elődöntő vesztesével a bronzéremért játszanak.

Leány U18-as világbajnokság, Belgrád Elődöntő Magyarország–Görögország 9–10 (3–4, 1–2, 1–4, 4–0) Gólszerzők: Tricha 5, Santa 2, Chaldaiou 2, Tornarou, ill. Szegedi 3, Mácsai E. 2, Lendvay 2, Aubéli, Hajdú Az U18-as magyar leányválogatott világbajnoki kerete: Aubéli Tekla (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC) Tartalék: Bonca Vivien (Szentes), Jonkl Csenge (Dunaújváros)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.