UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-09 10:45

Vízilabda: a vb-n többet nyert az éremnél az U18-as leányválogatott

Benczur Márton vezetőedző szerint a U18-as leány vízilabda-válogatott több szempontból is jelesre vizsgázott a korosztály belgrádi világbajnokságán, amelyen nemcsak bronzérmet szerzett, hanem igazi csapattá is érett.

Mint arról beszámoltunk, hétfő este a magyar U18-as leány vízilabda-válogatott 9–5-re legyőzte az olaszokat a korosztály belgrádi világbajnokságának bronzmérkőzésén.

A vb-n többet nyert az éremnél az U18-as leányválogatott Forrás: FINA
A vb-n többet nyert az éremnél az U18-as leányválogatott Forrás: FINA
Benczur Márton együttese ezzel folytatta a tavaly elkezdett kivételes sorozatot, és zsinórban az ötödik világeseményéről térhet haza éremmel magyar leány utánpótlás-válogatott. A vezetőedző a torna végén a hazai szövetségnek értékelte a vébét, és a szerepléssel kapcsolatban több pozitívumot is kiemelt: „Megmutatták a lányok, hogy az éremért zajló meccset hogyan lehet magabiztosan, végig irányítva győzelemmel lehozni. Amit az  elődöntőt követően mondtam, hogy elveszítettünk egy meccset, de nyertünk egy csapatot, az a bronzmérkőzés után nyert igazolást. Hiszen ahogy Biros Péter (a leány utánpótlás-válogatottak szövetségi kapitánya – a szerk.) fogalmazott, a bronzmeccseken születnek meg emberileg, illetve tartás szempontjából is azok a játékosok, akik nagyon sokra vihetik. Azért is, mert előfordul, hogy ilyenkor két nagyon csalódott csapat találkozik. Rajtunk ez nem látszódott, pedig nem tagadjuk, hogy az aranyéremért jöttünk. Látva a kiegyensúlyozott mezőnyt, az első helyre minden esélyünk megvolt, és meg is lesz a jövőben.” Benczur Márton értékelése: Lendvay Zoé, Szegedi Panni, Torma Luca és a vb legjobb kapusának választott Golopencza Szonja értékelése:

Az U18-as magyar leányválogatott vb-bronzérmes kerete: Aubéli Tekla (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC) Tartalék: Bonca Vivien (Szentes), Jonkl Csenge (Dunaújváros)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.