UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-08 20:23

Vízilabda: világbajnoki bronzérmes az U18-as leányválogatott

Másodszor is legyőzte az olaszokat, és megérdemelten bronzérmes az U18-as leány vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Miután vasárnap egy góllal kikapott a görögöktől, hétfőn a bronzéremért ugrott vízbe az U18-as leány vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Világbajnoki bronzérmes az U18-as leányválogatott Forrás: FINA
Világbajnoki bronzérmes az U18-as leányválogatott Forrás: FINA
Az ellenfél az az olasz válogatott volt, amelyet Benczur Márton csapata már a csoportmérkőzések során 12–8-ra legyőzött, így joggal bízhatott az újabb sikerben. A magyarok jól kezdték a meccset, és Hajdú Kata, Fekete Flóra, majd Tiba Panna gólja jelezte, hogy a lányok éremmel szeretnének hazatérni a szerb fővárosból. A 3–1-es első negyed után a másodikat ugyanilyen arányban nyerte a csapat, amely a folytatásban a kapus Golopencza Szonja remeklésének is köszönhetően megtartotta az előnyét, így 9–5-re nyert, és megérdemelten állhat fel a dobogó harmadik fokára. A magyarok közül ezen a napon Lendvay Zoé volt a legeredményesebb, miután három góllal segítette társait, de duplázott Hajdú, míg a már említett játékosok mellett Golopencza Nóra és Aubéli Tekla is bevette az ellenfél kapuját. A bronzmeccs után a döntőben az Egyesült Államok és Görögország válogatottja csap össze az aranyért.

U18-as leány-világbajnokság, Belgrád Bronzmérkőzés Magyarország–Olaszország 9–5 (3–1, 3–1, 1–1, 2–2) Gólszerzők: Lendvay 3, Hajdú 2, Aubéli, Fekete, Tiba, Golopencza N., illetve Longo 2, Di Maria, De March, Boldrini Az U18-as magyar leányválogatott világbajnoki kerete: Aubéli Tekla (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC) Tartalék: Bonca Vivien (Szentes), Jonkl Csenge (Dunaújváros)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.