UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-08-10 17:44

Kézilabda: óriási fordítással szerezte meg a bronzérmet a magyar válogatott U18-as leány vb-n

Mínusz hatról jött vissza, és Varga Emília legvégén jött hetesgóljával 27–26-ra megnyerte a hollandok elleni bronzmérkőzést a magyar válogatott az észak-macedóniai U18-as leány kézilabda-világbajnokságon.

A hétfői, Dél-Korea elleni elődöntő elvesztése után a végső győzelem helyett a harmadik hely megszerzése lett a magyar csapat egyértelmű célja a Szkopjéban zajló U18-as leány kézilabda-világbajnokságon. A 2016-os junior-vb óta a szakág összes korosztályos nagy tornáján dobogóra állhattak a mieink, így egy esetleges győzelemmel tovább nyújthatták a nagyszerű szériát.

Óriási küzdelemben nyert a magyar válogatott a hollandok elleni bronzmeccsen Forrás: IHF
Óriási küzdelemben nyert a magyar válogatott a hollandok elleni bronzmeccsen Forrás: IHF
A Bohus Beáta vezette szakmai stáb továbbra sem számíthatott a csapat vezéregyéniségére, Farkas Júliára, igaz, a hollandok is elvesztették korábban az egyik legjobbjukat. A kezdés kitűnően sikerült, nem egész tíz perc alatt 8–3-ra húzott el a magyar válogatott. Akár azt is hihettük, hogy onnantól kezdve diadalmenet lesz a maradék bő ötven perc, ám nem sokkal később már 9–9 állt az eredményjelzőn. A magyar időkérést követően még rosszabbra fordult a helyzet, a teljes félidőt tekintve a négyből négy kihagyott hetes mellett is rengeteg volt a hiba, így a hollandok magabiztos, 16–12-es előnnyel mehettek a szünetre. Ráadásul a folytatásban hatra növelték a különbséget, nagyon mélyről kellett visszajönnie a magyar csapatnak, de megtette, három perccel a vége előtt utolérte a riválist (25–25). Drámaibban nem is alakulhatott volna a hajrá, a mieink öt másodperccel a vége előtt megítélt hétméterest Varga Emília váltotta gólra, illetve bronzéremre.

U18-as leány kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia) Bronzmérkőzés Magyarország–Hollandia 27–26 (12–16) Legjobb góllövők: Simon P. 9, Csernyánszki, Varga E. 6-6

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.