UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-08-12 19:45

Kézilabda: kikapott a svédektől az elődöntőben a magyar válogatott az U18-as fiú Eb-n

A második félidőben a svédek a mieink fölé nőttek az U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében, így Kárpáti Krisztián együttese vasárnap a harmadik helyért játszhat.

Kedden a legjobb négy közé kerüléssel eldőlt, hogy a magyar válogatott – a torna hátralévő részétől függetlenül – óriási sikerrel térhet haza a Podgoricában zajló U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokságról. Persze olyan csapatot még nem látott a sporttörténelem, amely bejutott az elődöntőbe, és utána elégedett negyedikként zárta volna a viadalt, ezért természetesen Kárpáti Krisztián együttesétől sem számíthattunk másra, mint ahogy eddig valamennyi fellépésén, a svédek ellen is a győzelemre tör.

Forrás: EHF
Forrás: EHF
Az első bő tíz perc valamelyest a skandinávoknak sikerült jobban, 6–4-re vezettek, utána viszont eljött a mieink ideje, vezettek kettővel is, a szünetre egy gól maradt a fórból (16–15). A folytatásban a svédek domináltak, ezzel a vezetést is átvették (21–23), és az egy-két gólos előnyük kitartott hajráig. A magyar csapat próbálkozott becsülettel, de egy kicsi mindig hiányzott az egyenlítéshez, a 33–30-cal az ellenfél jutott a döntőbe. Csörgő Kristófék így vasárnap a spanyol–német összecsapás vesztesével találkoznak a bronzmérkőzésen.

U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokság, Podgorica (Montenegró) Elődöntő Magyarország–Svédország 30–33 (16–15) Magyarország: Lovistyek (kapus), Terjék 4, Kathi 3, Csörgő 8, Fekete G. 4, Kovács T. 2, Molnár R. 2. Cserék: Radvánszki A. (kapus), Bali 4, Bőti 2, Gazsó 1, Balogh D., Nagy Á., Szűcs B., Tóth L., Viski. Szövetségi edző: Kárpáti Krisztián

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.