UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-13 17:28

Vízilabda: a kazahokat is könnyedén győzte le a magyar csapat az U18-as vb-n

Az U18-as vízilabda-válogatottnak a kazahok fölényes legyőzése sem jelentett gondot a korosztály belgrádi világbajnokságán.

A második csoportmeccsét is könnyed győzelemmel abszolválta az U18-as vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán. Szombaton az ellenfél Kazahsztán nemzeti együttese volt, melynek 25 gólt lőtt a Kovács Róbert által irányított magyar csapat.

A kazahokat is könnyedén győzte le a magyar csapat az U18-as vb-n Fotó: Dobos Sándor
A kazahokat is könnyedén győzte le a magyar csapat az U18-as vb-n Fotó: Dobos Sándor
A találkozó a várakozásoknak megfelelően korán eldőlt. Az első negyedet 8–1-re, majd a másodikat 5–0-ra nyerték Gaszt Rolandék. A harmadik felvonásban aztán ismét 8–1-es, a negyedikben pedig 4–1-es volt a különbség, így a találkozót 25–3-as sikerrel fejezte be a magyar válogatott. Az összecsapáson ezúttal Varga Vince bizonyult a legeredményesebbnek a hat góljával, és Nagy Ákos, valamint Szépfalvi Gergely is egyaránt négyszer vette be az ellenfelét kapuját. A magyar válogatottra az első komolyabb kihívás vasárnap a horvátok elleni mérkőzésen vár. Az az ütközet minden bizonnyal a csoportelsőségről is dönteni fog.

U 18-as világbajnokság, Belgrád: Kazahsztán–Magyarország 3-25 (1–8, 0–5, 1–8, 1–4) Gólszerzők: Kalybek, Panteleyev, Yuryev illetve Varga Vince 6, Nagy Á. 4, Szépfalvi G. 4, Szécsi M. 3, Leinweber 2, Biros S. 2, Balogh B., Gaszt, Ionescu, Szalai A magyar válogatott kerete: Gyapjas Viktor (Ferencváros), Csite Lóránd (Budapesti Honvéd) – kapusok Szépfalvi Gergely (KSI), Szalai Péter (KSI), Nagy Ákos (KSI), Biros Samu (Eger), Szécsi Marcell (UVSE), Ionescu Erik (UVSE), Bede Marcell (KSI), Gaszt Roland (Pécs), Varga Vince (Ferencváros), Leinweber Olivér (Szeged), Balogh Botond (BVSC) – mezőnyjátékosok

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.