UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-08-14 16:54

Kézilabda: elvesztette a bronzmérkőzést a magyar csapat az U18-as fiú Eb-n

Az utolsó mérkőzésre az eddigi leggyengébb napját fogta ki a magyar válogatott, amely 29–22-re kapott ki a németektől, így a negyedik helyen zárt a montenegrói U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokságon.

A nyitó mérkőzés visszavágóját rendezték vasárnap a Podgoricában zajló U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokságon, és történetesen ez a találkozó a bronzéremért zajlott. Vagyis az volt a tét, hogy a 2014-es ifjúsági Európa-bajnokság után újra dobogóra állhat a magyar fiúválogatott korosztályos világversenyen – akkor egyébként a Gyurka János vezette Győri Mátyás, Ligetvári Patrik, Rosta Miklós nevével fémjelzett generációnak jött össze a bravúr, és ezüst lett a vége.

A bronzmérkőzésen nem ment a németek ellen Forrás: EHF
A bronzmérkőzésen nem ment a németek ellen Forrás: EHF
Kárpáti Krisztián együttesének ehhez tehát a németeken keresztül vezetett az út, a 35–32-re végződött csoportmeccs után kellett újra legyőzni őket. Az első tíz nem tartozott a magyar válogatott legjobb kezdései közé a kontinensviadalon, ám pozitívumnak számított, hogy így sem volt hátrányban (5–5). Utána viszont már nem bírták el a mieink, hogy önmagukhoz képest átlag alatti játékot nyújtottak, megérdemelt volt a három gólos német előny a szünetben (12–15). Sajnos a folytatásba sem sikerült a rivális fölé nőni, ami azt eredményezte, hogy a legnagyobb pofonjába szaladt bele a magyar csapat a montenegrói Európa-bajnokságon, végül 29–22-re nyert Németország. Így a fiúk kénytelenek megbarátkozni az egyébként a szintén bravúrosnak számító negyedik hellyel, amely a legjobb szereplés az említett 2014-es ezüst óta.

U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokság, Podgorica (Montenegró) Bronzmérkőzés Magyarország–Németország 22–29 (12–15) Magyarország: Lovistyek (kapus), Terjék 3, Kathi 3, Fekete G. 1, Molnár R. 5, Kovács T. 5, Csörgő 3. Cserék: Borsos (kapus), Fercsik 1, Szűcs B. 1, Bali, Bőti, Gazsó, Nagy Á., Tóth L., Viski. Szövetségi edző: Kárpáti Krisztián

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.