UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-08-15 13:00

Műkorcsolya: Papp Vivien és Vlasenko Aleksandr is címet védett a tesztversenyen

A múlt hét végén a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban rendezett tesztversennyel elkezdődött a juniorkorú műkorcsolyázók és jégtáncosok őszi szezonja; előbbiek között – a tavalyi megméretéshez hasonlóan – Papp Vivien és Vlasenko Aleksandr szerezte a legtöbb pontot.

Sorozatban ötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség az őszi szezon megnyitójaként a tesztversenyt, ami a felnőttek mellett a juniorkorú műkorcsolyázók és jégtáncosok számára is az első alkalom az évadban, hogy bemutassák új programjaikat a nézőknek és a szakembereknek. A fiatalok augusztus 13-14. között léptek jégre a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban.

Papp Vivien Forrás: MOKSZ (archív)
Papp Vivien Forrás: MOKSZ (archív)
Tavaly a junior lányok mezőnyében a korosztályban akkor debütáló Papp Vivien két remek programot futott, amivel megszerezte az első helyet. Az idei tesztversenyen is ő szerezte a legtöbb pontot: a rövid programjára 50.66, a kűrjére 97.44 pontot kapott a bíróktól, így összesen 148.10-es eredménnyel védte meg a címét. A győzelme azonban nem volt olyan magabiztos, mint egy éve: a szabad programban a DSC-s Polina Dzsumanyijazova teljesítményét értékelték a legjobbként, így az összetettben kevesebb mint négy egység döntött Papp javára.
Vlasenko Aleksandr Forrás: MOKSZ (archív)
Vlasenko Aleksandr Forrás: MOKSZ (archív)
A junior fiúk között Berei Mózes végül nem állt jégre, így a tesztversenyből a Vlasenko fivérek házi összecsapása kerekedett. Az idősebb és tapasztaltabb Aleksandr végül magabiztos teljesítménnyel védte meg a címét, a 2021-es kiíráshoz képest több pontot szerezve. A korosztály jégtáncosai közül végül egyedül a Maya Rose Benkiewicz, Mark Shapiro duó mutatta be a produkcióját. A fiatalok augusztus utolsó napján kezdik meg a külföldi szereplést, a csehországi junior Grand Prix-n. A tesztverseny részletes eredményei ITT érhetők el. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.