UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-17 17:51

Vízilabda: nem adott esélyt az olaszoknak, vb-elődöntős az U18-as válogatott

A magyar U18-as vízilabda-válogatott hét góllal győzte le az olaszokat a korosztály belgrádi világbajnokságának negyeddöntőjében.

Magabiztos, koncentrált játékkal 11–4-re nyert az olaszok elleni negyeddöntőben a magyar U18-as vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán, így bejutott a legjobb négy közé.

Nem adott esélyt az olaszoknak, vb-elődöntős az U18-as válogatott Fotó: Dobos Sándor
Nem adott esélyt az olaszoknak, vb-elődöntős az U18-as válogatott Fotó: Dobos Sándor
A Kovács Róbert által irányított együttes Szalai Péter ötmétereséből szerzett góljával hamar vezetéshez jutott, az előnyét pedig megtartotta az első negyed végéig (3–2). A második nyolc percben mindkét oldalon egy-egy gól született (4–3), majd jött a harmadik játékrész, melyben a magyar csapat magasabb sebességi fokozatra kapcsolt, és 4–0-val hagyta állva ellenfelét (8–3).  Ekkor sorrendben Gaszt Roland, Nagy Ákos, Varga Vince és Balogh Botond volt eredményes, míg a kapuban Gyapjas Viktor őrizte az olasz gólcsendet. A záró negyed feléhez közeledve Leinweber Olivér találata már gyakorlatilag a továbbjutást jelentette, és miután az utolsó percben még három gól is esett, végül 11–4-re győzött a magyar válogatott. A meccs legjobbjának a három gólt jegyző csapatkapitányt, Gaszt Rolandot választották. A magyarok tehát a nagyszerű teljesítmény után bizakodva várhatják a pénteki elődöntőt, melyben a Görögország–Spanyolország összecsapás győztesével játszanak.

U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD Negyeddöntő Magyarország-Olaszország 11–4 (3–2, 1–1, 4–0, 3–1) Gólszerzők: Gaszt 3, Varga V. 2, Leinweber 2, Nagy Á., Balogh B., Szalai, Bede, illetve Somma, Marini, Urbinati, Provenzian A magyar válogatott vb-kerete: Gyapjas Viktor (Ferencváros), Csite Lóránd (Budapesti Honvéd) – kapusok Szépfalvi Gergely (KSI), Szalai Péter (KSI), Nagy Ákos (KSI), Biros Samu (Eger), Szécsi Marcell (UVSE), Ionescu Erik (UVSE), Bede Marcell (KSI), Gaszt Roland (Pécs), Varga Vince (Ferencváros), Leinweber Olivér (Szeged), Balogh Botond (BVSC) – mezőnyjátékosok

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.