UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-20 19:44

Vízilabda: vasárnap kezdődik az U16-osok világbajnoksága Görögországban

Vasárnaptól Görögországban szerepelnek világbajnokságon az U16-os vízilabda-válogatottak: a fiúk Volosz, a lányok Larissza városában küzdenek a minél fényesebb éremért.

Vasárnaptól az U16-os fiú és a leány vízilabda-válogatott is egy időben szerepel a korosztály világbajnokságán Görögországban.

Varró Eszter az U16-os vb-n is ott lehet Fotó: Slobodan Sandić
Varró Eszter az U16-os vb-n is ott lehet Fotó: Slobodan Sandić
A Dávid Zoltán irányította fiúk Voloszban küzdenek a G jelű csoportban, az ellenfelük az első körben a dél-afrikai, valamint a török együttes lesz. A dr. Sike József által vezetett lányok Larissza városában igyekeznek kihozni magukból a legtöbbet. Ők az A jelű kvartettben a török, a horvát és az olasz csapattal játszanak. Az U16-os korosztály számára először rendeznek világbajnokságot, így az esemény lebonyolítása egyben tesztjellegű is. A csapatok mindkét nemben 25x20 méteres pályán játszanak, egy negyed hossza pedig hat perc lesz. A magyar fiatalok a fiúk és a lányok között is bizakodhatnak a remek eredmény elérésében, hiszen tavaly még U15-ösként mindkét csapat megnyerte a korosztálya Európa-bajnokságát.

A fiúk részletes programja ITT, a csapatok névsora ITT érhető el. A fiúk részletes programja ITT, a csapatok névsora ITT érhető el.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.