UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-08-25 16:55

Jégkorong: a szervezett csapatjáték ért bronzérmet az U20-as válogatottnak Svédországban

Vas Márton szövetségi edző szerint szervezett játékot mutatott az U20-as jégkorong-válogatott a svédországi Karlstadban rendezett Super Challenge Cup csoportkörében, melyben a harmadik helyen zárt.

Mint arról beszámoltunk, remekül szerepelt a svédországi Karlstadban rendezett Super Challenge Cup csoportkörében az U20-as jégkorong-válogatott.

A szervezett csapatjáték ért bronzérmet az U20-as válogatottnak Svédországban Forrás: MJSZ
A szervezett csapatjáték ért bronzérmet az U20-as válogatottnak Svédországban Forrás: MJSZ
Vas Márton együttese ugyan kikapott a dánok elleni nyitányon (1–2), de utána a svájci Geneve-Servette-et (7–2) és a szlovén nemzeti csapatot is legyőzte (6–4). Az elődöntőben a svéd Farjestad jobbnak bizonyult, a bronzmeccsen viszont a dánok elleni visszavágón már hosszabbítás után 4–3-ra diadalmaskodtak a mieink. Vas Márton a torna után a hazai szövetség honlapján értékelte a látottakat. „Jól sikerült a torna, jól játszottak a srácok. Kezdtek jó szokások kialakulni, szervezett csapatjátékot mutattunk. Elkezdtük beépíteni azokat az alap dolgokat, amelyeket a felnőttválogatottban is tudniuk kell majd, és Kevin Constantine szövetségi kapitány is fontosnak tart. A bronzmeccs azért is fontos volt, hogy elhiggyék magukról a srácok, tudnak Dánia ellen nyerni. A vb-n kaptunk tőlük egy pofont, de ilyen élmények és tapasztalatok kellenek, hogy elkezdjenek magukban bízni” –fogalmazott a szövetségi edző, aki szerint az emberelőnyös játék jól működött, és a hátrányos védekezés is biztató volt, ám nem használtak ki az ellenfelek minden hibát. „Amiben fejlődni kell, az a saját kapunk előterének a védelme, az ellenfél kitolása, nem beengedése. Az, hogy ne maradjon senki üresen mögöttünk. Ebben többet kell mutatni a vb-n, ha eredményesek akarunk lenni. Lehetne keményebb, erőszakosabb a védekezésünk, hogy több tekintélyt vívjunk ki magunknak” – tette hozzá. A keret legközelebb novemberben találkozik, a divízió 1/A-s vb-t pedig decemberben rendezik.

Az U20-as jégkorong-válogatott kerete: Kapusok: Antek Tamás (DEAC), Hegedüs Levente (DVTK), Szűcs Botond (KJT Haukat, finn) Hátvédek: Bajkó Botond (FEHA19), Balázsi Márton (UTE), Farkas Olivér (SaiPa, finn), Hadobás Zétény (Vasteras, svéd), Horváth Donát (South Shore Kings, amerikai), Illés Márton (DVTK), Szalay Boldizsár (DVTK), Tóth Péter (BJA HC) Csatárok: Ádám Zsolt (BJA HC), Ambrus Csongor (Hydro Fehérvár AV19), Balasits Barnabás (Vasas), Farkas László (FEHA19), Fekete Alex (FEHA19), Ivády Milán (Wings HC, svéd), Károly Róbert Nikolasz (DVTK), Keceli-Mészáros Mátyás (FEHA19), Kocsis Botond (New Jersey Rockets, amerikai), Mihalik András (DEAC), Nádasy Márton (DEAC), Nádro Kristóf (Scranton Knights, amerikai), Tóth Tamás (Connecticut Jr. Rangers, amerikai)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.