UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-09-01 19:53

Kosárlabda: a magyar lányokkal a mezőnyben pénteken kezdődik az athéni 3x3-as U17-es Eb

Szeptember 2. és 4. között Görögország fővárosa, Athén ad otthont az 3×3-as U17-es kosárlabda Európa-bajnokságnak. A Károlyi Andrea vezette magyar lányok péntek délután a németek ellen kezdik meg szereplésüket.

A Küllős Kíra, Herzog Bora, Kádas Boglárka, Varga Napsugár alkotta 3x3-as U17-es leány kosárlabda-válogatott augusztus elején az osztrákok elleni, sorsdöntő meccs megnyerésével harcolta ki az Eb-részvételt a szolnoki selejtezőtornán. (A magyar fiúválogatottnak nem sikerült kivívnia a kvalifikációt.)

Forrás: FIBA.Basektball
Forrás: FIBA.Basektball
Károlyi Andrea tanítványai az A-csoportban szerepelnek Németország és Szlovénia válogatottja mellett a péntektől vasárnapig (szeptember 2-4.) Athénban zajló korosztályos kontinenstornán. A csoport első két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe, és a legjobb nyolc között a “C” jelű hármasból kaphatnak ellenfelet a magyar lányok. A címvédő Spanyolország, a házigazda Görögország és Lengyelország került az említett csoportba. A negyeddöntőket vasárnap kora délután tartják, majd aznap 18 órától az elődöntők következnek, végül 21 órától pedig a fináléval zárul a program.

3X3-AS U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ATHÉN (GÖRÖGORSZÁG) A leánytorna csoportbeosztása: A-csoport: Németország, Magyarország, Szlovénia B-csoport: Ukrajna, Hollandia, Svédország C-csoport: Lengyelország, Spanyolország, Görögország D-csoport: Litvánia, Franciaország, Csehország A magyar leányválogatott csoportmeccseinek menetrendje: Szeptember 2., péntek 16:50 Magyarország–Németország Szeptember 2., péntek 20:50 Magyarország–Szlovénia

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.