UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-09-03 18:03

Kézilabda: Balatonbogláron edzőtáborozott a Montpellier U20-as csapata

A Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Montpellier HB közötti együttműködés keretében hétfőtől péntekig Balatonbogláron edzőtáborozott a francia klub U20-as csapata.

Izgalmasan telt a francia Montpellier HB U20-as férfi csapatának edzőtábora a Nemzeti Kézilabda Akadémián. Az edzések és az erőnléti foglalkozások mellett edzőmérkőzések, felmérések és szabadidős programok színesítették a fárasztó menetrendet – írja a neka.hu.

Forrás: neka.hu
Forrás: neka.hu
A fiatalokkal tartott a Montpellier akadémia vezetője, Jerome Diaz is, aki szintén jó ismerősként tért vissza Balatonboglárra. „Másodszor járok itt, a környezet gyönyörű, a feltételek lenyűgözőek, és ahogy látom, a játékosaink örülnek, hogy itt lehetnek. A magyarországi edzőtábor után vasárnap már kezdődik számunkra a bajnokság, így erre készülünk, sokat dolgozunk. Csatlakozott hozzánk Terjék Roland is, akit a NEKA-tól igazoltunk, az edzéseken nagyon tanulékony, sokat dolgozik és mindig figyel. Az akadémiával való együttműködésnek több előnye van, örültünk, hogy vendégül láthattuk az NB I-es csapatot, most pedig mi vagyunk itt, tapasztalatcsere és szakmai egyeztetések szempontjából előremutató a kapcsolat. Remélem, jövőre újra találkozunk.” A NEKA növendéke, Terjék Roland három éves szerződést kötött a Montpellierrel, és bár tavaly novemberben járt kint próbajátékon, hivatalosan most csatlakozott a kerethez. „A legizgalmasabb program ezen a héten az volt, amikor a csapattal és a stábbal elmentünk hajókázni a Balatonra, együtt lehettünk és ez hatott a közösségünkre. Természetesen furcsa volt, hogy most már nem NEKA-s szerelésben látogattam el a balatoni városba, de jó érzés volt újra találkozni a barátaimmal, ők és a légkör is hiányozni fognak. Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Montpellier engem választott. A beilleszkedés először furcsa volt, nem nagyon nyitottunk egymás felé, de ahogy telnek a napok, egyre jobban megismerjük egymást. Pénteken utazunk vissza Franciaországba és vasárnap játsszuk az első bajnoki mérkőzést idegenben, erre készülünk. Remélem, a jövőben szintén lesz majd lehetőség a NEKA és a Montpellier közötti közös edzésre, mérkőzésekre.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.