UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-09-08 18:26

Sportlövészet: Jákó Miriam junior Európa-bajnok lett Wroclawban

A 18 éves Jákó Miriam remek versenyzéssel nyert aranyérmet a sportlövők wroclawi junior Európa-bajnokságának 25 méteres pisztolyos számában.

A 18 éves Jákó Miriam aranyérmes lett csütörtökön a junior lányok 25 méteres pisztolyos versenyszámában a wroclawi sportlövő Európa-bajnokságon.

Jákó Miriam (középen) junior Európa-bajnok lett Wroclawban Forrás: MSSZ
Jákó Miriam (középen) junior Európa-bajnok lett Wroclawban Forrás: MSSZ
A magyar szövetség tájékoztatása szerint a zsombói Cél-Tudat SE ígérete az alapversenyben 577 kört lőtt, amivel másodikként jutott a nyolc közé. Ott a négyes csoportjában a legjobbnak bizonyult 14 találattal a második cseh Anna Mirejovska előtt, aki 10 találatig jutott. A négyfős éremcsatára is kitartott Jákó lendülete, aki végig vezetve, nagy fölénnyel, 26 találattal nyert az ezüstérmes francia Heloise Fourre (21) és a bronzérmes ukrán Viliena Bevz (13) előtt. Döntőben voltak érdekeltek a puskás fiúk is az 50 méteres összetett versenyszámban. A fináléban végül Dénes András az előkelő ötödik, Wittmann Péter a hatodik helyen végzett. Ugyanitt a lányok között nem volt magyar résztvevője a döntőnek, Bajos Gitta a válogatott legjobbjaként a tizenkettedikként zárt. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.