UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 6.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-09-10 09:01

Vívás: a kadét Eb-n két érmet szerző Godó Frigyes újra bizonyítana

A kadét Eb-n egyéniben bronz-, csapatban aranyérmes kardvívó, Godó Frigyes az új évadban már egy korosztállyal feljebb, a juniorok között igyekszik kihozni magából a legtöbbet.

A héten Neuhold Sándor vezetésével megtartotta a szezon első keretedzését a junior fiú kardválogatott.

Godó Frigyes öröme az Eb-n Fotó: Bizzi Team
Godó Frigyes öröme az Eb-n Fotó: Bizzi Team
A Gerevich Aladár Sportcsarnokban ott volt a BVSC ígérete, a 17. születésnapját egy hét múlva ünneplő Godó Frigyes is, aki az előző évadban a kadétok között remekelt az újvidéki Európa-bajnokságon. Akkor Kun Kolos tanítványa egyéniben bravúros bronzérmet szerzett, a csapattal (Hanzély Zsombor, Péch Kornél, Vajda Oszkár) pedig meg sem állt az aranyig. A fiatal kardvívónak immár az eggyel idősebb korosztályban kell helytállnia.
Godó a juniorok között is bizonyítana Fotó: Bizzi Team
Godó a juniorok között is bizonyítana Fotó: Bizzi Team
„Visszagondolva, még most is meglepőnek tartom az Eb-szereplésem, mert elég sokszínű volt számomra az előző évad – mondja Godó Frigyes. – Az idényt kiválóan kezdtem, de aztán félévkor visszaesett a teljesítményem. Ráadásul az Eb előtt le is betegedtem, ezért pláne nem számítottam ilyen eredményekre. Az Európa-bajnokság így nekem és a csapatnak is hatalmas, felejthetetlen élmény marad. Ez a két érem a pályafutásom eddigi legnagyobb sikere, amely amellett, hogy a sportkarrierem folytatásához ad plusz motivációt, még egyetemi felvételi pontokat is jelent. A juniorok között most az első két évben szeretnék a tizenkettőben lenni, hogy ismét indulhassak külföldi versenyeken.” Godó Frigyes szerint a válogatott keretedzések fontos részét képezik a felkészülésnek, fejlődésnek. „Főleg azért hasznos az ilyen összetartás, mert a ranglista első tizenöt-húsz vívóján több klub osztozik, és ilyenkor azokkal az erősebb társakkal is tudok vívni, akikkel máskor nem. A ranglista első három-négy helyéért az idén is nagy csata várható, de én úgy fogok küzdeni a minél jobb pozícióért, mint eddig.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.