UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 6.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-09-11 14:59

Sportlövészet: megszületett a negyedik magyar érem a wroclawi junior Eb-n

A Dénes András, Wittmann Péter Antal, Török Ferenc összeállítású magyar csapat bronzérmet szerzett a puskások 50 méteres három testhelyzetű versenyszámában a lengyelországi junior Eb-n.

Vasárnap megszületett a magyar küldöttség negyedik érme a wroclawi junior Európa-bajnokságon.

A fiúk a magyar küldöttség negyedik érmét szerezték Forrás: MSSZ
A fiúk a magyar küldöttség negyedik érmét szerezték Forrás: MSSZ
A puskások 50 méteres három testhelyzetű versenyszámában a Dénes András, Wittmann Péter Antal, Török Ferenc összeállítású magyar csapat a harmadik helyen végzett, miután a bronzmérkőzésen 16–12-re győzött a Leon Thieser, Simon Bauer, Nils Friedmann összeállítású német csapat ellen. A végig kiélezett csatában a németek már 8–4-re is vezettek, innen fordítottak Dénesék 12–10-re, és bár 14–10 után még két pontot gyűjtött az ellenfél, már nem fért kétség a magyar győzelemhez. A meccsen Török Ferenc fekve, Dénes András térdelve, míg Wittmann Péter Antal állva lőtt; minden egyes sorozat végén az a csapat kapott két pontot, amelyik összességében nagyobbat lőtt, míg döntetlen eredménynél egy-egy pont járt mindkét nemzetnek – írja a hazai szövetség közleménye. A kvalifikáció első szakaszában, a 3x15 lövés során a magyar csapat 1303 körös teljesítménnyel - a 1319 körös franciák mögött - másodikként jutott a nyolc közé. A Q2-ben, a 3x10 lövés során a magyar hármas 868 körig jutott, ami a negyedik helyet jelentette, és ezután lőhetett a bronzéremért a 870 körös németekkel. A szám aranyérmét a franciák nyerték, miután 17–9-re verték meg a házigazda lengyeleket. Az összeállítás tagjai a bronzmeccs után értékelték a teljesítményüket. „Az tervben volt, hogy szerzünk érmet, végül bronz lett. Hogyha mindenki kihozza magából a legtöbbet, akkor akár az aranymeccs egyik résztvevői is lehettünk volna, de ezzel is elégedettek vagyunk – mondja Wittmann. – Amikor a bronzmérkőzésen 8–4-re elhúztak a németek, akkor csak az járt a fejemben, hogy nyugodt vagyok, figyelek a légzésemre, nem verhet nagyon a szívem, és jól fognak sikerülni a lövéseim.” „Maximalista vagyok, ezért előzetesen nem egyeztem volna ki ezzel a bronzéremmel – így Török. – Tudunk ennél jobban is lőni, most négy körrel lemaradtunk az aranymérkőzésről. De nem vagyok csalódott, örülök az éremnek.” „Az egyéni összetett ötödik helyezésem után kicsit csalódott voltam, mert technikai problémám volt verseny közben, így nem feltétlenül tükrözte a tudásomat az az eredmény – magyarázza Dénes. – A fekvő számban elért egyéni bronznak és a mostani csapatbronznak viszont nagyon örülök. Ma egymásért is lőttünk. Ez a hármas világversenyen most szerepelt először." Ugyanebben a számban a Bajos Gitta, Toma Réka, Vintze Regina együttes 1297 körös eredménnyel a 10. helyet szerezte meg. A magyarok egy arany- és három bronzérmet gyűjtöttek eddig a korosztályos kontinensviadalon. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.