UtánpótlásSport
2023. február 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-09-18 14:40

Strandröplabda: a Gubik Hanna, Vasvári Zsófi páros kilencedik lett a törökországi U19-es vb-n

Legjobb magyar párosként Gubik Hanna és Vasvári Zsófi a nyolcaddöntőig jutott a törökországi Dikiliben zajló U19-es strandröplabda világbajnokságon.

A fiúk és a lányok között is két-két páros képviselte a magyar színeket az U19-es strandröplabda világbajnokságon. Az előbbiek versenyében a Borbély Boldizsár, Veress Ákos és a Polgár Levente, Udvarhelyi Márton egység lépett homokra, míg a lányok mezőnyében a Vasvári Zsófi, Gubik Hanna és a Kun Stefánia, Honti-Majoros Chiara kettős szerepelt a törökországi Dikiliben.

Vasvári Zsófi és Gubik Hanna Forrás: MRSZ
Vasvári Zsófi és Gubik Hanna Forrás: MRSZ
Mind a négy páros a selejtezőben kezdett, azonban a főtáblára jutást egyedül a Gubik, Vasvári duónak sikerült kiharcolnia. (A selejtező után a főtáblán szereplő 32 duót nyolc négyfős csoportba osztották be.) Vasváriék vereséggel indultak a csoportkörben, 2:1-re kikaptak a kanadai Glagau és Sorra párostól. Majd a svájci (Kernen, Bossart) és az argentin (Enriquez, Abdala) ellenfelüket is magabiztosan, két játszmában verték, így csoportmásodikként jutottak tovább a legjobb 24 közé. A magyar lányok szombaton a következő akadályt is sikerrel vették: szetthátrányból felállva 2:1-re (13:21, 21:19, 17:15) felülmúlták az ukrán Udovenkót és Kalcsenkót. Jöhetett a nyolcaddöntő a csoportgyőztes amerikai páros, Kubiak és Showalter ellen. Az első szettben még jól tartották magukat a mieink, azonban a végjáték a tengerentúliaké lett (19:21), majd a második etap már simábban alakult (13:21), ezzel az amerikai páros ment tovább két játszmában. Gubik Hanna és Vasvári Zsófi a kilencedik helyen végzett. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.