UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-09-20 19:59

Sportlövészet: csúcsok is dőltek a 25 és 50 méteres ifjúsági ob-n

Az ifjúsági sportlövők Komáromban rendezett, korosztályos hazai csúcsokat is hozó 25 és 50 méteres országos bajnokságán többen nem érték be egy aranyéremmel.

A múlt hét végén Komárom Városi Lőtere adott otthont a pisztolyos és puskás sportlövők 25, valamint 50 méteres ifjúsági országos bajnokságának.

Az UTE-s puskás lányok a fekvő csapatverseny dobogójának tetején; második a MTAE-GEAC, harmadik a Csepel Forrás: UTE
Az UTE-s puskás lányok a fekvő csapatverseny dobogójának tetején; második a MTAE-GEAC, harmadik a Csepel Forrás: UTE
A megméretésen a puskás lányok között az UTE-s Tóth Anna az összetett (581 kör) és a fekvő (622.2 kör) 50 méteres versenyszámot is megnyerte, a fiúk mezőnyében összetettben a Budapesti Honvédot erősítő Rácz Áron (571 kör) győzött, míg fekvőben az UTE-reménység, Fuglovics Armand (610 kör) bizonyult a legjobbnak. A 25 méteres sportpisztolyos lányok között a KSI-s Gergő Lilla (558 kör) érdemelte ki az aranyat, standard pisztollyal a klubtársa, Dézsi Vivien (541 kör) nyert. A fiúk sportpisztolyos viadalán a BHSE-s Nagy Ákos Károly (562 kör) lőtt a legpontosabban, aki nem mellesleg gyorstüzelő pisztollyal 573 körös ifi országos csúcsot állított fel. A szabadpisztolyos versenyszámban a KSI-s Balázs Tamás (509 kör) lett az országos bajnok.
A KSI-s fiatalok is halmozták az érmeket Forrás: KSI
A KSI-s fiatalok is halmozták az érmeket Forrás: KSI
Több hazai korosztályos rekord a csapatversenyekben is megdőlt. Standard pisztollyal a KSI Dézsi Vivien, Balázs Tamás, Weite Hayden összetételben lőtt 1589 kört, sportpisztollyal az ugyancsak KSI-s trió, Weite Hayden, Balázs Tamás és Szabó Barna Ádám ért el 1628 kört, a puskások fekvő számában pedig az UTE-sok remekeltek: a Fuglovics Armand, Tarr Gyula, Kertai Szabolcs (1800.7 kör) és a Tóth Anna, Toma Réka, Molnár Sophie (1827.5 kör) hármas is csúccsal büszkélkedhet. A részletes eredmények ITT érhető el. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.