UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2022-09-20 16:29

Tollaslabda: hét magyar fiatalnak szurkolhatunk a spanyolországi U15-ös Eb-n

Szerdán kezdődik az U15-ös korosztály spanyolországi tollaslabda Európa-bajnoksága, amelynek mezőnyében hét magyar fiatalnak szurkolhatunk.

Kevesebb mint egy hónappal az U19-es tollaslabdázók Európa-bajnokságát követően az U15-ös korosztály képviselői is kontinensviadalon mérethetik meg magukat. A 2008-as vagy annál fiatalabb játékosok szeptember 21-24. között Spanyolországban gyűlnek össze, hogy megküzdjenek a bajnoki címekért: győzteseket egyesben és párosban fognak hirdetni, az idősebbek tornájával ellentétben viszont csapatversenyt nem rendeznek.

A magyar küldöttség az U15-ös Eb helyszínén, Spanyolországban Forrás: MTLSZ
A magyar küldöttség az U15-ös Eb helyszínén, Spanyolországban Forrás: MTLSZ
Közel kétszáz ifjú tollaslabdázó ragad ütőt Ibizán, a mezőnyből pedig a magyar indulók sem hiányozhatnak – a Gregor McVean vezetőedző és Nagy-Szabó Levente edző által irányított küldöttségben hét sportoló szerepel, akik szépen gyűjtögették az idén az eredményeket. Az áprilisi korosztályos országos bajnokságon mindannyian dobogóra álltak valamelyik számban, ám volt olyan is közöttük, aki nem csak a vele egykorúak, hanem a felnőttek között is megvillantotta idén a tudását: Dorozsmai Hédi (Multi Alarm SE) a februári felnőtt ob-n a női párosok között szerzett bronzérmet. A pécsi fiatal ukrán ellenféllel kezd az egyesek főtábláján, ugyanitt Karalyos Etelka (Hajdú TSE) hazai fiatallal nézhet farkasszemet. A fiúk között Ágai Zénó (VS Dunakeszi) is ukrán tollaslabdázóval mérheti össze a tudását, míg Palkovics Péter (Multi Alarm SE) portugál ellenféllel szemben juthat tovább az első körben. Az egynemű párosok között Pető Balázs (FBSE) és Palkovics Péter szlovák, Pápai Luca (Tisza TSE) és Pinke Anna (Seregélyesi PDSE) pedig lett duóval kezd, a Dorozsmai Hédi, Karalyos Etelka összeállítás viszont erőnyerőként a második fordulóban kezd. A vegyes párosok kategóriájában Pető Balázs és Pinke Anna írekkel, Ágai Zénó és Pápai Luca angolokkal csap össze az első körben. A részletes sorsolás és az eredmények ITT érhetők el. További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.