UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-09-24 16:27

Labdarúgás: nagy különbséggel nyert a magyar U19-es válogatott a Gibraltár elleni Eb-selejtezőn

A Szélesi Zoltán által irányított U19-es labdarúgó-válogatott átgázolt Gibraltáron, 8–0-ra győzött a walesi Eb-selejtezőtorna második mérkőzésén.

Dragóner Áron két gólja megalapozta a nagy különbségű magyar győzelmet Forrás: mlsz.hu
Dragóner Áron két gólja megalapozta a nagy különbségű magyar győzelmet Forrás: mlsz.hu
A férfi U19-es magyar válogatott második mérkőzését játszotta a walesi Európa-bajnoki selejtezőtornán, a Wales elleni 0-0-s döntetlent követően átgázolt Gibraltáron, legyőzte a törpeállam legjobbjait. A nagy különbségű siker jelentősége nagy lehet a végelszámolásnál, ugyanis a pontazonosság esetén az egymás elleni mérkőzések számítanak, majd a gólkülönbség rangsorol. A találkozót rendkívül jól kezdte Szélesi Zoltán 4–3–3-as felállásban pályára lépő együttese. A lapunknak a torna kezdete előtt nyilatkozó Dragóner Áron kilenc perc alatt két gólt szerzett, az Empoliban pallérozódó belső védő két villanásával megadta az alaphangot. A félidő közepén a Salzburg utánpótlásában nevelkedő Berki Marcell szerzett újabb két gólt, így a félidei pihenőre négygólos előny birtokában vonulhatott pihenőre a magyar csapat. Csakhogy nem érhette be ennyivel az együttes, ugyanis a rivális Írország (amellyel kedden méri össze erejét) hat góllal múlta felül Gibraltárt, így adva volt a feladat: többet kell szerezni, mint vetélytársunk tette. A második játékrész elején a középcsatárként bevetett felcsúti Gruber Zsombor megszerezte első gólját a tornán, majd az ETO FC Győr növendékeként csereként beálló Tuboly Máté is betalált. A folytatásban sem állt le a válogatott, az egyaránt becserélt Kiss Norbert (Tiszakécske) és Jurek Gábor (DVTK) is bevette Harry Victor kapuját, így (kellően) nagy különbségű győzelmet aratott Gibraltár felett. A csoport másik mérkőzésén Írország 2–0-ra legyőzte a házigazda Walest. A két forduló után második helyen álló magyar válogatott kedden 19 órakor Írországgal játszik az elitkörbe jutásért az Eb-selejtezőtorna zárónapján.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ 4. CSOPORT MAGYARORSZÁG–Gibraltár 8–0 (4–0) Magyarország: Mergl – Farkas, Nagy Z., Dragóner, Kovács P. (Horváth H., a szünetben) – Bakti, Kocsis D. (Tuboly, a szünetben), Berki M. (Kiss N., 61.) – Szűcs T., Gruber (Jurek, 61.), Lisztes. Szövetségi kapitány: Szélesi Zoltán Gólszerző: Dragóner (4., 9.), Berki M. (30., 32.), Gruber (56.), Tuboly (60.), Kiss Norbert (64.), Jurek (88.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.