UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-09-25 19:01

Vízilabda: a görögök legyőzésével Eb-bronzérmes az U19-es fiúválogatott

A magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott 10–7-re legyőzte a görögöket a korosztály podgoricai Európa-bajnokságának bronzmeccsén.

Miután pénteken ötméteresekkel alul maradt a szerbek elleni elődöntőben, vasárnap a görögökkel szembeni bronzmeccsen volt érdekelt a magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott a korosztály podgoricai Európa-bajnokságán.

Az Eb-bronzérmes az U19-es válogatott Fotó: Dobos Sándor
Az Eb-bronzérmes az U19-es válogatott Fotó: Dobos Sándor
Nyéki Balázs együttese, ha már a legfényesebb érmet nem tudta megszerezni a kontinenstornán, mindenképpen szeretett volna dobogóra állni, és ennek szellemében kezdte a találkozót. Az első negyed végén 2–1-re vezetett a csapat, ám a második játékrészben ráijesztett a magyar szurkolókra a görög alakulat, hiszen zsinórban három gólt szerezve 4–2-es előnybe került. Azért csak a „szurkolókra”, mert a játékosok nem illetődtek meg a hátrányban sem, és még a nagyszünet előtt 5–5-re egyenlített a válogatott. A folytatásban aztán fokozatosan léptek el kihívójuktól Vigvári Vincéék, és a 8–6-nál kezdődő záró nyolc percben Vismeg Zsombor gólja közel hozta a fiúkat a bronzhoz. Végül nem lett túlságosan kiélezett az összecsapás vége, mert mindkét oldalon egy-egy gól esett a hajrában, így a magyar válogatott 10–7-es győzelemmel érdemelte ki az Európa-bajnoki bronzérmet Montenegróban. A találkozón ismét mindenki kitett magáért. a csapatkapitány Vigvári és Vismeg mellett Szalai Péter is duplázni tudott. Az Európa-bajnokság döntőjét Szerbia és Spanyolország játssza vasárnap este.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA (szeptember 18-25.) Bronzmérkőzés Magyarország–Görögország 10–7 (2–1, 3–4, 3–1, 2–1) G.: Szalai P., Vismeg Zs., Vigvári Vince 2-2, Tátrai, Mészáros M., Varga Vince, Molnár Erik, ill. Gkillasz 3, Georgarasz 2, Likudisz, Almirasz. Az U19-es Eb-bronzérmes magyar válogatott kerete: Kapusok: Danka Benedek (KSI), Kovács Kristóf (Szentes, Szeged) Mezőnyjátékosok: Vigvári Vince (OSC), Ekler Zsombor (UVSE, Honvéd), Pető Attila (KSI, Szolnok), Mészáros Mátyás (BVSC), Tátrai Dávid (BVSC), Klár Gergő (Ferencváros), Molnár Erik (Ferencváros), Nagy Norbert (Miskolc), Vismeg Zsombor (Miskolc, Szolnok), Lakatos Soma (Szeged), Nagy Ákos (KSI), Varga Vince (Ferencváros), Szalai Péter (KSI) Vezetőedző: Nyéki Balázs. Edző: Korényi Balázs. Kapusedző: Gárdonyi András. Csapatvezető: Székely Bulcsú. Utánpótlás szakmai vezető: Cseh Sándor

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.