UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-09-29 16:35

Kézilabda: a NEKA-s fiatalok kezdtek a leggólerősebben a férfi NB I-ben

A Nemzeti Kézilabda Akadémia utánpótláskorú játékosai – Papp Tamás, Szilágyi Benjámin és Krakovszki Bence – szerezték a legtöbb gólt a fiatalok közül a férfi felnőtt NB I őszi szezonjának első négy fordulójában.

Egy nap híján túl vagyunk a férfi kézilabda NB I 2022/23-as évadának első hónapján, így sorra vettük, mely utánpótláskorú játékosok szerezték a legtöbb gólt az eddig megrendezett négy forduló alatt. A felnőttek góllövőlistájának élmezőnyében nem hemzsegnek a fiatalok, ám vannak, akik korosztályos sportolóként értek oda a legeredményesebbek közé.

Papp Tamás akcióban Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Papp Tamás akcióban Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Közülük a legjobb három a bajnokságban többségben utánpótláskorú kézilabdázókkal szereplő Nemzeti Kézilabda Akadémiáról érkezik. A góllövők rangsorának harmadik helyét – holtversenyben – a HSA NEKA 19 esztendős beállója, Papp Tamás foglalja el. A fiatal 22 találatot jegyez jelen pillanatban, amivel nagyban hozzájárult a balatonboglári klub remek kezdéséhez: a NEKA három győzelemmel és egy vereséggel harmadik a tabellán. Papp a második körben a Komló elleni, idegenbeli kétgólos siker alkalmával tüzelt a legtöbbször (9) az ellenfél hálójába. Őt 16 találattal a vele egyidős Szilágyi Benjámin követi. A jobbszélső tavaly a Pick Szegedben mutatkozott be a felnőttélvonalban, ahonnan idén nyáron tette át a székhelyét – kétéves kölcsönszerződésnek köszönhetően – a balatonboglári klubba. A fiatalok képzeletbeli góllövőlistáján 14 találattal a dobogó alsó fokán áll Krakovszki Bence. A 20 éves fiatal ikertestvérével és egyben csapattársával, Zsolttal egyetemben – az előbb említett két játékoshoz hasonlóan – az utánpótlás-válogatottban is szerepel, a fivérek azonban ősszel a felnőttek nemzeti csapatában is kipróbálhatják magukat, Chema Rodriguez szövetségi kapitány ugyanis számít rájuk az októberi Eb-selejtezőkre való felkészülés során. Ha pedig fiatal gólvadászok: nem a bajnokságban, hanem az Európa-liga selejtezőjében villantotta meg a tudását kedden a Ferencváros mindössze 18 éves játékosa, Csörgő Kristóf, aki remekül helyettesítette a Steaua Bucuresti ellen hiányzó Lékai Mátét és Bognár Alexet. Az irányító 8 gólt tett a közösbe a 33–31-re elveszített meccsen; teljesítményével könnyen lehet, hogy extra játékperceket szerzett magának a következő időszakra. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.