UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 8.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-09-30 14:53

Labdarúgás: Szoboszlaihoz hasonlítják a szupertehetségek közé bekerülő Jánó Zétényt

Nagy megtiszteltetés érte a 17 éves Jánó Zétényt: az osztrák Lieferingben játszó labdarúgó bekerült a brit Guardian hatvanas listájára, amelyen szupertehetségeket listáznak. A lap Szoboszlai Dominikhoz hasonlítja a középpályást.

Jánó Zétény, a jelenleg az osztrák Lieferingben szereplő labdarúgó 60 fiatal közé verekedte be magát, amikor felkerült a brit Guardian toplistájára, amibe 2005-ös születésű szupertehetségeket gyűjtöttek össze. A 17 éves játékos többek mellett a Real Madrid, a Barcelona és a Bayern München fiataljai mellett szerepel.

Jánó Zétény díszes társaságba került Forrás: Jánó Zétény/Instagram
Jánó Zétény díszes társaságba került Forrás: Jánó Zétény/Instagram
„Az Ausztriában magyar szülők gyermekeként született Jánó korai futballéveit Sopronban töltötte, majd tizenhárom évesen a Red Bull Salzburg híres akadémiájára igazolt. Látása és technikája kiemelkedett, így 2022 elején a klub partnercsapatához, az osztrák másodosztályban szereplő Lieferinghez került. Ebben a szezonban hét mérkőzésen négy asszisztot adott, ezzel hívta fel magára a figyelmet. A legkiemelkedőbb teljesítményt a Vorwärts Steyr ellen nyújtotta, amikor késői csereként lépett pályára, és két pontos szöglettel járult hozzá a fordításhoz és a győzelemhez. Azzal, hogy a pontrúgások specialistája, és nagyszerű passzai vannak, nem túlzás a Salzburgnál berobbanó másik magyar csodagyerekhez, Szoboszlai Dominikhez hasonlítani” – idézi a Guardiant a csakfoci.hu. A magyar-osztrák állampolgársággal rendelkező Jánó eddig Ausztria korosztályos válogatottjaiban szerepelt, az U18-as korosztályban is játszott már. A fiatal az előző szezon végén az ifi BL döntőjében is szerepet kapott. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.