UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-10-04 09:02

Labdarúgás: ötszáz alatt a fiatalok játékperce az NB I 9. fordulójában

A labdarúgó NB I 9. fordulójában összesen 499 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban 13 ifjonc bizonyíthatott.

Baráth Péter gólt szerzett és két gólpasszt adott a Bp. Honvéd ellen Forrás: dvsc.hu
Baráth Péter gólt szerzett és két gólpasszt adott a Bp. Honvéd ellen Forrás: dvsc.hu
A labdarúgó NB I 9. fordulóját követően szokásunkhoz híven összeszedtük, mely 2002-es vagy annál fiatalabb magyar labdarúgók kaptak lehetőséget a bizonyításra. Ezúton jelentjük: tizenkilenc futballista felelt meg az említett kritériumnak. A pénteki Mezőkövesd-Paks nyitómérkőzésen (1–2) az első bajnokiján irányító Kuttor Attila vezetőedző az alapember Kállai Kevinnek csupán időhúzó csereként adott két percnyi lehetőséget. A Paksban Debreceni Zalán szintén csereként állt be, ám neki 37 perc jutott a balhátvéd szerepkörében, egy jó beadása mellett két labdaszerzése és négy labdavesztése volt. Az Újpest meglepetésre 4–0-ra legyőzte a Kisvárdát, a nagy különbségű győzelemből jó játékkal vette ki a részét Szabó Bálint, aki jobbhátvédként játszotta végig a meccset, három labdát szerzett, két jó szerelése volt, három labdát vesztett és 90 százalékos hatékonysággal passzolt. A liláknál epizódszerep, avagy 12 perc jutott Varga Balázsnak a jobb oldali szélső posztján, öt pontos passza volt, hatból egy párharcot nyert. A DVSC és a Bp. Honvéd gólokban gazdag mérkőzésén (4–3) a hazaiaknál középpályásként bevetett Baráth Péter 83 percet töltött a pályán, gólt szerzett és két gólpasszt adott, emellett három kulcspassza, négy labdaszerzése és egy jó csele volt. A vendégeknél Bocskay Bertalan védekező középpályásként, Kocsis Dominik pedig jobbszélsőként játszotta végig az első félidőt, ám gyengén futballozó együttesükben nem nyújtottak jó teljesítményt, háromgólos hátrányban hagyták el a játékteret. Némi meglepetésre a Vasas–ZTE-n (1–1) a házigazdánál nem lépett pályára a fiatalszabálynak megfelelő magyar fiatal, a vendégeknél azonban hárman is: Kovács Barnabás védekező középpályásként 61, Németh Dániel jobb oldali szélsőként 45 percet töltött a pályán kezdőként, míg a második félidőben Szalay Szabolcs 17 percet kapott csereként – egyikük sem alkotott maradandót. A forduló vasárnapi rangadóján, a KTE és az FTC összecsapásán (2–0) csupán a ferencvárosi kölcsönjátékos, a kecskeméti színekben futballozó Katona Bálint kapott szerepet, lendületesen szállt be, a neki jutott 17 percben egy jó cselt is meghúzott, veszélyes volt a bal szélen. A forduló zárómérkőzésén, a Puskás Akadémia–Mol Fehérvár találkozón (1–1) a házigazdánál Gruber Zsombor középcsatárként 23, Komáromi György pedig középpályásként 17 percet töltött a pályán. Előbbi játékos teljesítményét, hozzáállását Hornyák Zsolt vezetőedző külön kiemelte mérkőzést követő értékelésében, elégedett volt a 17 éves tehetség játékával, akinek az összes passza pontos volt, adott egy kulcspasszt is, míg párharcainak 40 százalékát nyerte meg.

A 2002-ES VAGY ANNÁL FIATALABB MAGYAR LABDARÚGÓK JÁTÉKPERCEI AZ NB I 2022-2023-AS ÉVADÁNAK 7. FORDULÓJÁBAN: Csapatonként ZTE: 61+45+17=117 perc Újpest: 95+12=107 perc Bp. Honvéd: 45+45=90 perc DVSC: 83 perc Puskás Akadémia: 23+17=40 perc Paks: 37 perc KTE: 17 perc Mezőkövesd: 2 perc Játékosonként Szabó Bálint: 95 perc Baráth Péter (DVSC): 83 perc Kovács Barnabás (ZTE): 61 perc Bocskay Bertalan (Bp. Honvéd): 45 perc Kocsis Dominik (Bp. Honvéd): 45 perc Németh Dániel (ZTE): 45 perc Debreceni Zalán (Paks): 37 perc Gruber Zsombor (Puskás Akadémia): 23 perc Komáromi György (Puskás Akadémia): 17 perc Katona Bálint (Kecskemét): 17 perc Szalay Szabolcs (ZTE): 17 perc Varga Balázs (Újpest): 12 perc Kállai Kevin (Mezőkövesd): 2 perc ÖSSZESEN: 499 perc

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.