UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 9.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-10-04 16:24

Labdarúgás: Wales ellen kezdi az Eb-selejtezőt az U19-es leányválogatott

Az U19-es leány labdarúgó-válogatott szerdától hazai rendezésű Eb-selejtező tornán vesz részt Telkiben, ahol elsőként a walesi együttessel találkozik, majd a szerb és az olasz együttes lesz az ellenfele.

A Turtóczki Sándor vezette magyar U19-es leány labdarúgó-válogatott nehéz csoportba került az őszi Eb-selejtezőkörben, az erőviszonyok alapján kiemelkedő olaszok mellett három hasonló erősségű válogatott kapott helyet a négyesben – írja az mlsz.hu.

Wales ellen kezdi az Eb-selejtezőt az U19-es leányválogatott Forrás: mlsz.hu
Wales ellen kezdi az Eb-selejtezőt az U19-es leányválogatott Forrás: mlsz.hu
A selejtezőkörben a legfontosabb cél minden együttes számára az A-divízióban való bennmaradás kiharcolása: három csapat tavasszal az Eb-részvételért léphet majd pályára, míg a negyedik helyezett kiesik a B-divízióba, és máris elveszti az esélyét az Eb-szereplésre. „Nem volt szerencsés számunkra a sorsolás, az alsóházból feljutó csapatok közül a lehető legerősebb riválist, a szerbeket kaptuk, és a walesiek stílusa sem igazán fekszik nekünk. Ezzel együtt úgy érzem, e két válogatott ellen reális esélyünk lesz a pontszerzésre, akár a győzelemre is. Ehhez viszont tökéletes csapatjátékra van szükségünk, és néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény is kell majd. Kevés időnk volt a felkészülésre, mindössze két nemzetközi meccs áll a hátunk mögött, a legutóbbi edzőtáborozásunk során viszont már biztató teljesítményt nyújtott a csapat“ – mondta Turtóczki Sándor az mlsz.hu-nak, és azt is kiemelte, hogy a walesiek elleni szerdai teljesítmény kulcsfontosságú a csapat számára.

Az U19-es leányválogatott kerete: Kapusok: Borók Dorina (ETO FC Győr) Dobó-Nagy Boglárka  (Illés Akadémia-Viktória) Védők: Bokor Blanka (MTK Budapest) Kovács Aida (Puskás Akadémia FC) Németh Adél (Illés Akadémia-Viktória) Savanya Csilla (ETO FC Győr) Somogyi Diána (DVTK) Székely Zsófia (FC Basel) Tuza Petra (Puskás Akadémia FC) Középpályások: Kiss-Lantos Hanna (Illés Akadémia-Viktória) Mayer Zsófia (Puskás Akadémia FC) Mészáros Cecília (Soroksár SC) Molnár Adelina (Soroksár SC) Nagy Lili (Puskás Akadémia FC) Németh Mirtill (Illés Akadémia-Viktória) Tenyei-Tóth Rebeka (MOL Fehérvár FC) Támadók: Benke Annamária (Soroksár SC) Siber Glória (AFC Wimbledon) Sipőcz Virág (Puskás Akadémia FC) Vida Boglárka (ETO FC Győr) Az Eb-selejtező torna programja: Október 5., szerda Wales-Magyarország 15.00, Telki Olaszország-Szerbia 15.00, Bicske Október 8., szombat Magyarország-Szerbia 14.30, Telki Olaszország-Wales 14.30, Tatabánya Október 11., kedd Magyarország-Olaszország 15.30, Telki Szerbia-Wales 15.30, Bicske

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.