UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-10-12 18:09

Sportlövészet: Kairóban bizonyíthatnak világbajnokságon a juniorok

A magyar juniorkorú sportlövők Kairóban vesznek részt világbajnokságon, és reménykednek az újabb, már megszokott kiváló szereplésben.

Csütörtökön Kairóban veszi kezdetét a sportlövők világbajnoksága, melynek juniorversenyeiben tizenöt magyar fiatalnak szoríthatunk.

Bajos Gitta  az egyik erőssége a juniorcsapatnak  Forrás: MSSZ
Bajos Gitta az egyik erőssége a juniorcsapatnak Forrás: MSSZ
A hazai szövetség tájékoztatása szerint a puskások között Dénes András, Török Ferenc, Wittmann Péter, Rácz Áron, Bajos Gitta, Toma Réka, Vintze Regina, Nagybányai-Nagy Anna és Tóth Anna, a pisztolyosok viadalán Laczik Dávid, Nagy Ákos, Nagy Bálint, Rédecsi Máté, Jákó Miriam és Komáromi Krisztina Panna igyekszik kihozni magából a legtöbbet. A magyar juniorok rendre kiválóan szerepelnek a világeseményeken, tavaly a perui Limában rendezett korosztályos vb-n három arannyal és egy ezüsttel zártak. Akkor nyert a Dénes Eszter, Horváth Lea, Mészáros Eszter és a Hammerl Soma, Kiss Viktor, Török Ferenc trió a puskások 10 méteres döntőjében, továbbá Hammerl Soma 50 méter fekvőben lett aranyérmes, míg második helyen végzett Mészáros Eszter 50 méter összetettben. Közülük még juniorként indul most a felnőttek között olimpiai kvótáért Hammerl és Mészáros is, valamint ugyanúgy utánpótláskorúként lesz ott a pisztolyos Fábián Sára.

A magyar résztvevők névsora  ITT érhető el. A világbajnokság programja ITT érhető el.

További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.