UtánpótlásSport
2023. február 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-10-15 21:08

Röplabda: Kecskeméti Bálint Dunaújváros után Kecskeméten is megtalálta a helyét

A Dunaújvárosban nevelkedett, már a felnőtt férfi röplabda-válogatottba is meghívót kapó 19 éves Kecskeméti Bálint a nyári klubváltása után a Kecskemét extraligás csapatában is villámgyorsan megtalálta számítását, és jó teljesítménnyel véteti észre magát.

Tavasszal U19-es bajnoki címmel búcsúzott a Dunaújvárosi SE-től távozó Kecskeméti Bálint, akit a korosztályos országos döntő legértékesebb röplabdázójának is megválasztottak. A 19 éves szélső ütő a DSE extraligás csapatában is alapembernek számított, ugyanakkor a legutóbbi évadban a Fejér megyeieknek végül nem sikerült kiharcolni a bennmaradást a legmagasabb osztályban, ősztől csak az NB I-ben folytatják. A felnőttválogatott bő keretébe már többször meghívót kapó fiatal játékos a nyáron végül elhagyta a dunaújvárosiakat, és Kecskemétre igazolt, így továbbra is az Extraligában játszhat. Az új környezetben villámgyorsan megtalálta a helyét, az első három fordulóban mindjárt vezéregyéniségként segítette együttesét: sorrendben 18, 12 és 8 pontot jegyzett a Pénzügyőr, a DEAC és a Kaposvár elleni bajnokikon. A második meccs után kérdeztük a két méter magas ígéretet.

Kecskeméti Bálint Forrás: Kecskeméti RC
Kecskeméti Bálint Forrás: Kecskeméti RC
„Nagyon sok jó élmény és szép siker fűz Dunaújvároshoz, azonban a múlt szezon végén már úgy éreztem, mindenképpen váltani szeretnék, és ez végül sikerült is – nyilatkozta Kecskeméti az Utánpótlássportnak. – Az Extraligán belül erősebb csapatban szerettem volna játszani, ebből a szempontból pedig egyértelműen jó helyre kerültem. Azért döntöttem a Kecskemét mellett, mert itt alapvetően sok játéklehetőséghez juthatok. Szerencsére abszolút jól fogadtak a srácok, a beilleszkedésemet persze megkönnyítette, hogy a csapattársak nagy részét ismertem már korábbról a korosztályos vagy a felnőttválogatottból." Bálint egy plusz egy évre írt alá Kecskeméten, majd a tervei szerint a későbbiekben külföldön is kipróbálná magát. „Az első két meccsen mutatott teljesítményemmel elégedett lehetek, különösen ha az előző szezon második felét nézem, amikor eléggé hullámzó volt a játékom. Egy kisebb sérülés miatt tavasszal öt hetet ki kellett hagynom, ami után nem igazán találtam a formám, és ezt a számok is alátámasztották. Mostanra szerencsére már túl vagyok a nehéz időszakon, újra kezdem visszanyerni az önbizalmam, és igyekszem minél hasznosabb tagja lenni a csapatnak." További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.