UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-10-23 20:33

Birkózás: Korcsog Milán ötödik lett a pontevedrai U23-as vb zárásaként

A szabadfogású Korcsog Milán (125 kg) kikapott a bronzmeccsen kazah ellenfelétől, így az ötödik helyen végzett a spanyolországi U23-as birkózó-világbajnokságon.

Korcsog Milán ötödikként zárt az U23-as vb-n Fotó: Róth Tamás/MBSZ
Korcsog Milán ötödikként zárt az U23-as vb-n Fotó: Róth Tamás/MBSZ
A vasárnapi, záró napra egyedüli magyar birkózóként Korcsog Milán (125 kg; Csepel TC-KIMBA) maradt versenyben a szabadfogásúak között a pontevedrai U23-as világbajnokságon. Az ifjúsági vb-ezüst- és U23-as Eb-ezüstérmes Korcsog szombaton kikapott a negyeddöntőben az iráni Amirreza Maszomi Valaditól, majd legyőzője bejutott a döntőbe,  így másnap a vigaszágon folytathatta. (Az iráni később az aranyérmet is megszerezte.) A bronzmeccs kiharcolásáért az U23-as Eb- és junior vb-harmadik, török Adil Misirci várt a magyar fiúra, akit végül 3–0-ra vert, így következhetett az éremcsata az U23-as Ázsia-bajnok, a felnőttek kontinensbajnokságán ezüstérmes, kazah Aliser Jergali ellen. A közép-ázsiai rivális kihasználta fizikai fölényét, Korcsog Milánnak nem volt reális esélye a győzelemre, 6–1-re vereséget szenvedett, ezzel pedig az ötödik helyen zárt a vb-n. A mieink két arany- és egy bronzéremmel fejezték be szereplésüket.

U23-AS VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA SZABADFOGÁS: Vasárnap, délutáni program: Bronzmérkőzések: 125 kg: Aliser Jergali (kazah)–Korcsog Milán 6–1 Vigaszági mérkőzések: 125 kg: Korcsog Milán–Adil Misirci (török) 3–0 Korábbi eredmények (szombat): Selejtezők: 125 kg: Korcsog Milán–Jonovan Smith (Puerto Ricó-i) 3–1 Nyolcaddöntők: 92 kg: Szergej Szargszjan (örmény)–Angyal Krisztián 10–3 (az örmény kikapott a következő körben, ezzel Angyal kiesett) Negyeddöntők: 125 kg: Amirreza Maszomi Valadi (iráni)–Korcsog Milán 10–0 (az iráni bejutott a fináléba, így Korcsog a vigaszágon folytathatta)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.