UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2022-10-23 17:36

Tollaslabda: féltávnál az U19-es vb, véget ért a csapatverseny

Hat meccset játszottak a magyarok az U19-es tollaslabda-világbajnokság vegyes csapatversenyében, aminek végén a 24. helyet szerezték meg. Hétfőtől egyéniben bizonyíthatnak a fiatalok.

Magabiztos győzelemmel kezdett a spanyolországi U19-es tollaslabda-világbajnokság vegyes csapatversenyében a magyar együttes: a Mátyus Tibor és Varga Imre által vezetett fiatalok Egyiptom korosztályos legjobbjait múlták felül, mind az öt mérkőzést megnyerve. Kígyós Keán és Vetor Nikol párosa Könczöl Ádámhoz hasonlóan simán hozta a meccsét, és Takács Tünde találkozóján sem kellett sokat izgulni. Kiélezetebben alakult Horváth Csanád és Tóth Kristóf, illetve Hart Petra és Szabó Zsófi duójának mérkőzése, ám az említett játékosok sem hibáztak.

A magyar küldöttség Forrás: MTLSZ
A magyar küldöttség Forrás: MTLSZ
A csoport toronymagas esélyese, Japán ellen nem volt esélye a fiataloknak, így a második helyért azzal az Ukrajnával nézhettek farkasszemet, amely az augusztusi Európa-bajnokságon egyszer már borsot tört az orruk alá, hiszen Szerbiában 4–1-re verték a magyarokat, akik előtt akkor megszerezték az első helyet a négyesben. Spanyolországban szorosabban alakult a meccs, ám nyerni most sem sikerült (3–2 az ukránoknak). A küldöttség a négyes harmadik pozícióját szerezte meg, ami azt jelentette, hogy a 17-24. helyekért küzdhettek tovább. A második szakasz mindhárom meccsén, sorozatban Srí Lanka, Észtország és Peru ellen is alulmaradtak a magyar játékosok, így végül a vegyes csapatverseny 24. helyén végeztek. Az egyéni küzdelmek hétfőn kezdődnek, az esemény vasárnap fejeződik be. Részletes eredmények ITT érhetők el.

Az U19-es spanyolországi világbajnokságon (október 17-30.) induló magyar csapat: Fiúk: Könczöl Ádám Tóth Kristóf Kígyós Keán Horváth Csanád Ágai Zsombor Kis-Kasza Miklós Lányok: Vetor Nikol Takács Tünde Hart Petra Szabó Zsófi Orosz Tekla

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.