UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-10-30 09:03

Nyílt vízi úszás: Betlehem Dávid a ranglista harmadik helyéről várja a vk-zárást

Az összetett világkupa-dobogó a tét a 19 éves Betlehem Dávidnak az év utolsó, november közepén rendezendő izraeli nyílt vízi vk-viadalán.

Nagyon hosszú szezont zár le november közepén a Balaton ÚE 19 esztendős nyílt vízi úszója, Betlehem Dávid. Az idén nyert korosztályos nyílt vízi világ- és Európa-bajnokságot, a felnőtt vb-n, illetve Eb-n pedig egyaránt ezüstérmet nyert. És akkor még csak a legnagyobb sikereket említettük… Azonban még nem végzett 2022-re: a nyílt vízi felnőtt világkupa-sorozat negyedik, egyben utolsó állomásán nagyon sok múlik, hiszen értelemszerűen a november 11. és 12. között, az izraeli Eilatban rendezendő viadalom alakul ki a végső sorrend.

Betlehem Dávid akár dobogós is lehet az összetett világkupában Forrás: MTI
Betlehem Dávid akár dobogós is lehet az összetett világkupában Forrás: MTI
Első számú utánpótlás-versenyzőnknek meg is van a motivációja az év utolsó fontos eseményére: „Most már nagyon várom, hogy végre legyen egy kis pihenőm, az izraeli világkupaverseny után engem másfél hónapig nem lát víz, úgy érzem. Aztán összeszedem magam, és őszintén remélem, sikerül megint lendületet venni, ami aztán majd kitart Párizsig.” Az eddigi három verseny alapján kialakult ranglistán az élmezőny állása roppant szoros, olimpiai ezüstérmesünk, Rasovszky Kristóf vezet, a sportág korszakos klasszisa, az olasz Gregorio Paltrinieri a második, és tőle csupán ötven ponttal lemaradva Betlehem a harmadik.

A felnőtt nyílt vízi világkupa-sorozat élmezőnye: 1. Rasovszky Kristóf 1850 pont, 2. Gregorio Paltrinieri (olasz) 1600, 3. Betlehem Dávid 1550

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.