UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2022-10-30 18:03

Tollaslabda: az U19-es vb-n gyűjtöttek tapasztalatot a magyar fiatalok

Egy nyert meccsnél több egyik kategóriában sem jutott a magyar tollaslabdázóknak a spanyolországi U19-es vb második hetén; a fiatalok a jövő héten már a Magyar Nemzetközi Bajnokság felnőttmezőnyében bizonyíthatnak.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a spanyolországi U19-es tollaslabda Európa-bajnokság első hetén a magyar küldöttség a 24. helyet szerezte meg a csapatok versenyében, míg az esemény második felében az egyesek és a párosok küzdelmeire került sor. A fiú egyesek között Könczöl Ádám és Tóth Kristóf kapott lehetőséget, mérkőzést viszont csak az egyikőjük tudott nyerni. Előbbinek a belga Fouyn állta az útját az első körben, míg utóbbi fordított a finn Mäki ellen, a második meccsén viszont nem bírt a dán Bogebjerggel.

A magyar csapat a spanyolországi U19-es vb-n Forrás: MTLSZ
A magyar csapat a spanyolországi U19-es vb-n Forrás: MTLSZ
A lányok versenyében hasonlóan alakult a magyar szereplés: Takács Tünde thaiföldi ellenféltől kapott ki két szettben, Hart Petra viszont sikerrel vette az első akadályt az ír Flynn ellen. A második viszont már számára sem alakult pozitívan: a később a negyeddöntőig jutó japán Akechi verte. A párosok között a fiúk mezőnyében Horváth Csanádnak és Tóth Kristóf mérette meg magát, és sima sikerrel kezdtek a grúz ellenfeleikkel szemben, a folytatásban azonban az amerikai Bai, Ma duóval már nem bírtak. Ágai Zsombor és Kis-Kasza Miklós párosa is versenybe szállt, ők német egységtől kaptak ki. A lányoknál Hart Petrát és Vetor Nikolt, illetve Orosz Teklát és Szabó Zsófit is az első meccsen állították meg, ahogy a vegyes párosok között Kígyós Keánt és Vetor Nikolt is. A kategóriában Kis-Kasza Miklós és Orosz Tekla sikerrel indított, izgalmas meccsen győztek a svéd ellenfeleikkel szemben, hosszú menetelés viszont ebből sem alakult: a második körben bolgár duó állt az útjukba. A fiatalok a vb-n gyűjtött tapasztalatokkal vágnak neki a jövő heti, budapesti Magyar Nemzetközi Bajnokságnak, amelyen a felnőttek között tehetik próbára magukat. Részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.