UtánpótlásSport
2024. május 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-11-02 20:59

Kosárlabda: a Honvéd U20-as férficsapata ellenállhatatlan formában kezdte a bajnokságot

Hat forduló után már csak a Budapesti Honvéd együttese veretlen az U20-as férfi kosárlabda-bajnokságban, így nem meglepő módon vezeti a tabellát. A csapat vezetőedzőjét, Sabáli Balázst kérdeztük a remek szezonrajt kapcsán.

A Budapesti Honvéd férfi kosárlabdacsapata nemcsak a felnőtt első osztályban számít újoncnak ebben az évadban, hanem az U20-as bajnokság legerősebb, A jelű csoportjában is. Ugyanakkor Sabáli Balázs tanítványai korántsem úgy játszanak, mint akik ismeretlenül mozognának ezen a szinten: az első hat forduló után szászszázalékos mérleggel a tabella élén állnak. A Falco és a ZTE elleni szorosabb győzelem mellett a többi ellenfelét (Körmend, OSE Lions, ASE, SZEDEÁK) simán verte a piros-fehér alakulat.

Forrás: Budapesti Honvéd
Forrás: Budapesti Honvéd
„A tavalyi ezüstérmes csapathoz képest nagyban átalakult a keretünk – kezdte Sabáli Balázs vezetőedző az Utánpótlássportnak. – A juniorkorosztályból kiöregedő fiatalok csatlakoztak hozzánk, illetve igazoltunk új játékosokat is, más kluboktól. Éppen ezért még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, a csapatjátéknak még jobban össze kell csiszolódnia, ugyanakkor nagyon örülünk, hogy ennek ellenére jelenleg veretlenül állunk, de még bőven van bennünk tartalék. Nagy örömünkre szolgál, hogy az U20-as korosztályban bevethető játékosaink közül Hajdu Péter és Tanoh Dez András már a felnőttcsapatot erősítik, és ott meghatározó játékperceket kapnak mindketten, így viszont rájuk nem számíthatunk az U20-asok között. Szóval akár még erősebb keretünk is lehetne, de a fejlődésük szempontjából nyilvánvalóan fontosabb, hogy az NB I/A-csoportban játszanak rendszeresen.” A Honvéd csapatában négyen is legalább kétszámjegyű pontot átlagolnak, míg összesen kilenc zárnak 7 pont felett meccsenként, ami azt jelzi, jól megoszlanak a terhek. „Az a legfőbb fegyverünk, hogy nincsen igazán kiemelkedő játékosunk, így ellenfélként nehéz lehet felkészülni olyan csapatból, amelyben hat-hét emberből bárki betöltheti a vezérszerepet az adott meccsen. A játékosaim bár nem tűnnek fel az egyes egyéni statisztikai pontlistákon, viszont csapatszinten jó pár mutatóban élen járunk, abszolút egységes képet festünk.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.