UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-11-02 12:35

Ökölvívás: óriási mezőnnyel kezdődik csütörtökön az összevont utánpótlás ob

Csütörtökön kezdődik Csepelen az U12-es, a serdülő és a juniorkorosztály összevont ökölvívó országos bajnoksága, amelyen óriási mezőny várható: a nevezések alapján több mint 400 fiatal húz kesztyűt.

Nem először találkozik közös eseményen a hazai U12-es, a serdülő és a juniorkorosztály, hiszen – a kisebb megméretések mellett – május második felében az utánpótlás Magyar-kupán vonultak fel az említett korosztályok legjobb ökölvívói, hogy összemérjék erejüket.

A májusi utánpótlás Magyar-kupához hasonlóan az ob-n is parázs ütközetek várhatók Forrás: MÖSZ
A májusi utánpótlás Magyar-kupához hasonlóan az ob-n is parázs ütközetek várhatók Forrás: MÖSZ
November 3-6. között újra találkoznak a fiatalok, ugyanis közeleg az összevont utánpótlás országos bajnokság. Az eseménynek eredetileg – a Magyar-kupához hasonlóan – a csepeli Laurencz László Sportcsarnok adott volna otthont, a szervező Magyar Ökölvívó Szakszövetség, a Csepeli Szabadidő SE és a Csepeli Önkormányzat hétfői tájékoztatása szerint azonban a létesítménnyel szomszédos Nagy Imre ÁMK Tornacsarnok ad majd otthont a viadalnak. A májusi korosztályos eseményen közel 300 fiatal mérte össze az erejét, az ob azonban várhatóan ezt is túlszárnyalja majd: a nevezések alapján 401 bokszolót várnak, közülük 301 fiú, 100 pedig lány. A legkevesebben – ahogyan azt előzetesen várni lehetett – az idei év elején a versenyrendszerbe vett U12-esek között indulnak, míg a legnagyobb kategória a serdülőké, 175 fővel. Ha a klubok nevezettjeit vizsgáljuk, akkor a házigazda Csepeli Szabadidősport Egyesület-Halker-Király Team nevezte a legnépesebb csapatot 52 fővel, de a KSI (20), a Kőbánya SC (17), a Felcsúti Ökölvívó Sportklub( 16) és a DVSC (15) is számos mérkőzésen lesz érdekelt. A létszám alapján akár 300 mérkőzésre is sor kerülhet a korosztályok idei utolsó kiemelt hazai versenyén, amelynek mezőnyében várhatóan a serdülő Eb-n ezüst- (Körömi Ábel) és bronzérmes (Tószegi Ferenc és Kapcsos Vivien) fiatalok is ringbe lépnek, míg a juniorok között az egyik fő esélyes a nemrégiben korosztályos Eb-t nyerő, immár több mint egy éve veretlen Nileborg Krisztián. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.