UtánpótlásSport
2024. május 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-11-03 19:18

Kézilabda: a NEKA-t is megtréfálta, élre állt az Éles KISE az U18-as fiú első osztály Nyugati csoportjában

A vesztett pontok tekintetében több csapat is beérte az október végéig hibátlanul menetelő Nemzeti Kézilabda Akadémiát az U18-as élvonalbeli fiúbajnokságban, miután a balatonbogláriakat otthon győzte le a veszprémi Éles KISE együttese, amely a csütörtöki győzelmével a tabella élére állt.

Kiválóan kezdte a Nemzeti Kézilabda Akadémia U18-as fiúcsapata az őszi szezon első osztályú küzdelmeit, hiszen a Lehőcz Zoltán vezette balatonbogláriak hatból hat magabiztos sikert arattak a Nyugati csoportban.

Az Éles KISE idegenben győzte le a NEKA-t, csütörtökön pedig a Nyugati csoport élére állt Forrás: NEKA
Az Éles KISE idegenben győzte le a NEKA-t, csütörtökön pedig a Nyugati csoport élére állt Forrás: NEKA
A remek sorozat végül a szintén jól startoló (az első hat meccsen csak a második fordulóban pontot veszítő, akkor a Mol Tatabánya KC-val szemben egy góllal alulmaradó) Éles KISE ellen szakadt meg október végén. A bajnokság hetedik körében rangadónak számító összecsapást vívott a két csapat, a forgatókönyv pedig ehhez méltó módon alakult. A NEKA csarnokában rendezett összecsapáson a vendégek kezdtek jobban, 18–14-re vezettek félidőben. A bogláriak a hajrában 5 perc alatt ötgólos hátrányt dolgoztak le, ám ez sem volt elég a pontszerzéshez, végül a KISE örülhetett (30–31); a sikerhez a meccs legeredményesebbje, Racskó Máté 8 találata is kellett. A komoly skalp begyűjtése után a veszprémiek csütörtök délután a Budai Farkasok együttesét fogadták. A fővárosiak a tabella második felében tanyáznak, ám megnehezítették a hazaiak dolgát: komolyabb előnyt egyik csapat sem tudott kiépíteni, az izgalmas végjáték után pedig az Éles KISE ünnepelhetett újabb sikert (29–28), amivel a rangsor élére ugrottak. A góllövőlistán holtversenyben harmadik Ruzsányi Balázs villogott a győztes – és immár éllovas – gárdában, 12-szer köszönt be a Farkasok kapusának. A vesztett pontok tekintetében jelenleg az Éles KISE, a NEKA és a BFKA-Veszprém áll a legjobban; a csapatok a győzelmeik mellett egyszer kaptak ki az első két hónap során. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.