UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2022-11-11 12:00

Nagy reményekkel utaznak a mieink a brnói ORV-re

Szombaton és vasárnap a csehországi Brno városában szerepelnek az utánpótláskorú tornászok, ahol mind a fiú-, mind pedig a leánycsapat részt vesz az Olimpiai Reménységek Versenyén.

A lányok között a Czifra Bettina Lili, Mayer Eszter, Balzsay Hanna, Agnecz Luca, Knight Anna, Maráczi Fruzsina alkotta magyar együttes, míg a fiúk mezőnyében a Zámbori Zala, Kis Dominik, Nagy Márk, Sas Nándor, Király Patrik, Kiss Zétény összeállítású gárda lép a szerekhez a hétvégi brnói ORV-n. A magyar tornászok pénteken reggel indultak, hogy délután már az első edzéseket a helyszínen teljesítsék.

A hazai szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint az ORV hat-öt-négyes lebonyolításban zajlik, tehát a hatfős csapatokból öt tornász mehet fel a szerre, és a legjobb négy számít bele a végeredménybe. A versenykiírás szerint a szombati nap alapján az egyéni összetett és a csapatok eredményét ki is hirdetik. Az első napon megszerzett pontok alapján alakítják ki a vasárnapi szerenkénti finálék mezőnyét is, a nyolcas döntőbe nemzetenként a két legjobb kvalifikálhat.

A sorsolás szerint a magyar fiúk ugrásban kezdenek a selejtezőben, a lányok pedig a második csoportba kerültek, és talajon szólítják őket először.

Puskás Jenő, a férfiutánpótlás szövetségi kapitánya így nyilatkozott a várakozásokról.

„Érdekesség, hogy ezúttal nem tartottunk válogatót, hanem jelöléssel állítottuk fel a csapatot, az alapján, hogy jövőre, 2023-ban a kiemelt versenyeken kikre számíthatunk. Ezért teljesen új generáció vesz részt ezen a viadalon. Mindenki hat szeren indul majd, hiszen összetett tornászokat nevelünk, ez kiemelt cél minden korosztályban, de az utánpótlásban különösképp. Ez az útja annak, hogy eredményes csapat alakuljon ki.”

Jordanov Zoltán, női utánpótlás szakmai igazgatója nagy reményekkel vág neki a viadalnak.

Azt gondolom, erős csapattal vágunk neki a megmérettetésnek, jó esélyünk van arra, hogy szépen szerepeljünk. Czifra Lilitől különösen sokat várok. Ez a verseny egyébként hagyományosan jól szokott sikerülni a mieinknek, bízom abban, hogy ez idén sem lesz másként.
Olimpiai Reménységek Versenye, Brno
Részletes program:
November 12.
10:30-12:30 Fiúselejtezők (egyéni összetett és csapatverseny)
14:20-19:30 Leányselejtezők (egyéni összetett és csapatverseny)
November 13.
10:45-13:30 Szerenkénti döntők

(A kiemelt fotó forrása: duol.hu)