UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-11-13 12:26

Jövőre is világbajnokságon bizonyíthat a 3×3-as U23-as női válogatott

A világranglista november eleji állása alapján hivatalossá vált, hogy 2023-ban is világbajnoki résztvevő lesz a magyar 3×3-as U23-as női válogatott – számolt be a wbasket.hu.

A mieink az elmúlt szezonban a 24 mérkőzéséből 20-at megnyert, a korosztályos világbajnokságon 7., a Nemzetek Ligájában 8. pozícióban zárt. A világranglistát nézve Süle Krisztina együttese a 14. lett, mely az európai rangsorban a 9. helyet jelenti.

„Idén alanyi jogon nem tudtuk kivívni a világbajnoki részvételt, Oroszország kizárása után szabadkártyát kaptunk. Mindenképpen az volt az egyik kiemelt cél 2022-re, hogy olyan helyen zárjunk a világranglistán, melynek köszönhetően alanyi jogon ott lehetünk a 2023-as lengyelországi világbajnokságon – hangsúlyozta Süle Krisztina szövetségi kapitány. – Rengeteg munka áll ezen eredmény mögött, de ahogy mondtam a bukaresti világbajnokság után is: élveztük minden pillanatát. Sokat dolgoztunk azért, hogy visszakerüljünk ebbe a pozícióba, nagyon jó érzés volt, amikor hivatalosan megerősítést nyert.”

(Fotó: FIBA.Basketball)