UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-11-13 15:40

Meccsdömpinggel készültek az utánpótlás-válogatottak

Nem unatkoztak a magyar utánpótlás jégkorong-válogatottak tagjai a hét második felében, ugyanis az összes fiúkorosztály ütőt ragadott, mellettük pedig az U18-as lányok is felkészülési meccseken mérették meg magukat.

Tartalmas napokról számolhatunk be a magyar utánpótlás jégkorong-válogatottak esetében, ugyanis a korosztályos együttesek többsége pályára lépett a hét második felében. Közülük három csapatnak világbajnokság közeleg, a találkozók pedig fontos állomási voltak a felkészülési időszaknak.

Leghamarabb az U20-as férfiválogatottnak érkezik el az esemény, a Vas Márton szövetségi edző által vezetett fiatalok december 11-17. között szerepelnek a divízió I/A csoportos vb-n. A korosztály képviselőiből két keretet alakítottak a szakemberek a héten: az egyik fél Szlovéniában, a másik Ausztriában szerepelt négycsapatos tornán. Előbbiek egy (Olaszország ellen), utóbbiak két (Ausztria és Lettország ellen) győzelmet ünnepelhettek a három meccsen, nívós ellenfelekkel játszva.

Az U20-as férfiválogatott tagjai két helyszínen is felléptek a héten Forrás: MJSZ

Az U18-as lányoknak sem kell már sokat várni a divízió I/A-s megméretésre, ők január első felében Olaszországban lépnek fel, ahol az elmúlt napokat is töltötték. A fiatalok a házigazdák mellett a szlovákok és a franciák korosztályos legjobbjaival csaptak össze, a tornát pedig két sikerrel és egy vereséggel zárták.

A velük egyidős fiúk sem pihentek, Négy Nemzet-tornán szerepeltek Ausztriában, és a lányokhoz hasonló mérleggel teljesítettek a felkészülési eseményen. A Svasznek Bence vezette gárda májusban remek szerepléssel harcolta ki az osztályváltást, így ők is divízió I/A csoportos világbajnokságra edzenek; az ifjak április végén Franciaországban mutathatják meg a tudásukat.

Az említett korosztályokon kívül az U17-es fiúválogatott is pályára lépett az elmúlt napokban, a lengyel U18-as garnitúrával mérhették össze az erejüket (két vereség az eredmény), míg az U16-os és az U15-ös magyar csapat is értékes tapasztalatokat szerzett: utóbbi Olaszországot és Ausztriát is legyőzte.

A kiemelt kép forrása: MJSZ