UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-11-15 18:29

Ötvenéves a MAFC utánpótlásbázisa

Fennállása 50. évfordulóját köszöntötte a múlt hét végén a magyar férfi kosárlabda egyik legfontosabb budapesti utánpótlásbázisa, a MAFC Kosársuli. Az idén szintén jubileumot ünneplő anyaegyesület, a 125 esztendős MAFC berkein belül a felnőtt kosárlabda sikerei hívták életre 1972-ben a nevelőműhelyt – írja a bb1.hu.

Az eseményt a hagyományos Alsós-kupa vezette fel, amely sorána legfiatalabbak ragadtak labdát, ám a köszöntésen természetesen a MAFC Kosárlabda Akadémia jelenlegi növendékei is megjelentek, korábbi sikeredzőkkel, szakvezetőkkel és egykori játékosokkal kiegészülve.

Az elmúlt fél évszázad munkáját olyan kosarasok fémjelezték, mint Báder Márton, Horváth Ákos vagy Ruják András, míg a jelenlegi felnőttválogatottban is van olyan Rosco Allen személyében, aki az egyesületben pallérozódott, és ez igaz több jelenlegi NB I-es kosarasra is. 

 A MAFC kosaras utánpótláscsapatai az elmúlt fél évszázad alatt 24 bajnoki címet szereztek, a köszöntés részeként a bajnoki címeknek emléket állító zászlókat ünnepélyesen felavatták a Gabányi László Sportcsarnokban.

(A kiemelt képet készítette: Girgász Péter)