UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-11-18 13:33

Látványos fejlődésen mentek keresztül az U14-es leányválogatott legjobbjai

Nyolcadik alkalommal vehetett részt a 2008-as születésű lányok országos elitje Eördögh Edit szakmai irányítása mellett a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által indított képző-kiválasztó táborban, amelynek keretein belül 2021. júniusa óta dolgoznak együtt a játékosok, illetve a szakmai stáb – írja honlapján a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia.

„Huszonnégyfős kerettel vágtunk neki a közös munkának, ami lecsökkent tizenhat főre. Ez egy három évig tartó projekt, amely végén a legjobbak készülhetnek az U16-os Európa-bajnokságra. Nagyon sok gyermeket figyelünk, folyamatosan kapcsolatban vagyunk a klubok edzőivel, a célunk az, hogy tizenkét-tizennégy olyan játékost adjunk fel az U16-os válogatottnak, akik már alkalmasak és érettek arra, hogy nemzetközi versenyeken Magyarországot képviseljék" – mondta Eördögh Edit.

Az U14-es gárda augusztusban a Slovenia Ball elnevezésű tornán is pályára lépett, és ott az előkelő második helyen végzett a magyar csapat. A torna remek alkalom volt arra, hogy felmérjék a szakmai stáb tagjai, hol tartanak a mieink nemzetközi szinten.

„A covidjárvány miatti elmaradt tornákat nagyon megérezte ez a korosztály, hiszen a lányoknak gyakorlatilag nem volt lehetőségük más kosárlabda-kultúrákkal összemérni tudásukat és nemzetközi tapasztalatokat szerezni. A nyári szlovén torna remek erőfelmérőként szolgált, jó volt látni, hogy technikailag és taktikailag is versenyben vagyunk, viszont fizikumban van elmaradásunk. Látványos volt a fejlődés meccsről-meccsre, úgy érzem, hogy nagyon értékes, hasznos tapasztalatokat szereztünk ezen a tornán. Augusztus óta ugyan nem telt még el sok idő, mégis látszik a lányokon a változás, sebességben, döntéshozatalban nagyon sokat fejlődtek, csapatjátékban is látványos a javulás, ami a kadétbajnokságban eltöltött játékperceknek és az egyre több nemzetközi mérkőzésnek köszönhető."

A teljes nyilatkozat ITT olvasható.

(A kimelt kép forrása: ratgeberakademia.hu)