UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-11-21 20:20

A negyeddöntő jelentette a végállomást a magyar fiataloknak hétfőn az ifi vb-n

A hétfői versenynapon Komjáthi Nóra (81 kg) és Buza Rafael (63,5 kg) is kikapott a legjobb nyolc között a spanyolországi ifjúsági világbajnokságon.

Második hetére fordult a spanyolországi La Nuciában zajló ifjúsági világbajnokság, amelynek hétfői versenynapján két magyar fiatal lépett a ringbe, ráadásul mindketten éremért, hiszen

az elődöntőbe kerülés volt a tét.

A 81 kilósok mezőnyében Komjáthi Nóra török ellenfelet vert kezdésképp a legjobb 16 között, a negyeddöntőben pedig a 2019-ben korosztályos Európa-bajnokságot nyerő Amber Moss Birch várt a hétfő esti programban. A debreceni versenyző sajnos nem bírt az ellenfelével, másfél menet után RSC-vel (a bíró leállította a mérkőzést) kapott ki.

Buza Rafaelnek a 63,5 kilogrammosok között három összecsapást is sikerrel vett a negyeddöntője előtt: sorrendben kolumbiai, bolíviai és örmény ellenfelet győzött le, őket követte Dedrick Crocklem. Komoly küzdelem alakult ki, az amerikai versenyző nem spórolt az ütésekkel, de Buzát sem kellett félteni, szépen állta a sarat, számos támadása volt sikeres. A próbálkozásai azonban nem vezettek sikerre, egyhangú pontozást követően véget ért számára a világesemény.

Kedden Gémes Levente (71 kg) próbálkozhat a legjobb nyolc között.

(Kiemelt kép: Buza Rafael / Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)