UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-11-21 15:09

A PLER és a NEKA továbbra is hibátlan az U20-as élvonalbeli férfibajnokságban

A U20-as első osztályú férfi kézilabda-bajnokság Keleti és Nyugati csoportja is túl van az első harmadán, a NEKA és a fővárosi PLER azonban továbbra sem akar lassítani: a csapatok hibátlan teljesítménnyel állnak az élen.

Keleten a PLER-Budapest az úr, legalábbis ami az U20-as férfi élvonalbeli kézilabda-bajnokságot illeti: a fővárosiak az alapszakasz harmadánál, kilenc forduló után hibátlan teljesítménnyel vezetik a csoportot, domináns teljesítménnyel.

Várszegi Csongor öt meccsen már harminc gólnál jár a PLER U20-as csapatában Forrás: PLER-Budapest

A Császár Ferenc vezette kézilabdázók a meccseik nagyrészét magabiztosan hozták, egyedül idegenben a Mezőkövesd ellen kellett izgulniuk, akkor egygólos siker került a nevük mellé. Ami szintén kijelenthető: a támadójátékukkal nincsen gond, az ellenfeleik nehezen találják rá az ellenszert. A fiatalok eddig minden összecsapásukon 30 fölé jutottak, kétszer ráadásul az 50-et is megdobták; a legrosszabbul a Békési FKC járt, ők hazai pályán 56-szor halászták ki a labdát a saját hálójukból. Egyenlőre a leghatékonyabban a Pick Szeged korosztályos együttese tapad a fővárosi gárdára, amely mérlege nyolc győzelem mellett egy vereség.

A PLER játékosaival nemrégiben az M4 Sporton látható Jövünk! magazin forgatott:

 

A Nyugati csoportban a Nemzeti Kézilabda Akadémia U20-as férficsapata kezdett be, a PLER-hez hasonlóan mind a kilenc meccsüket megnyerték a balatonbogláriak. A fiatalok valamivel kiélezettebb meccseket játszottak eddig, négy olyan találkozójuk is volt már, amelyen három vagy kevesebb gól döntött a javukra. A kapott találatok alapján az U20-as korosztályban az egyik legjobb a védelmük (219), azonban még náluk is kevesebb gólt engedett az ellenfeleinek a második Budai Farkasok (212) és az ötödik BFKA-Balatonfüred (213); az előbbi szorosan üldözi a boglári együttest, mindössze egy ponttal lemaradva.

(A kiemelt képen: a NEKA-s Kun Dániel tör kapura / Forrás: NEKA)