UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2022-11-24 16:36

Felnőttek és ifjúságiak egymás ellen a Mesterfokú-bajnokságon

Szombaton és vasárnap rendezik a tornászok szezonzáró versenyét, a Mesterfokú-bajnokságot a budapesti Központi Tornacsarnokban.

A férfiak versenyében a felnőtt tornászok mellett az utánpótláskorúak is a szerekhez lépnek a hét végén, és Kismesteri címeket gyűjthetnek be a Központi Tornacsarnokban – írja honlapján a hazai szövetség.

A versenykiírás szerint szombaton kezdődő viadalon a felnőttek nemcsak egymással, hanem az ifjúságiakkal is összemérik tudásukat, így

a korosztályos egyéni összetett Európa-bajnok Molnár Botond is részt vesz a versenyen.

 Az utánpótlásból nyolc kadét és nyolc serdülő tornász harcol meg a Kismesteri címekért. A szombati versenynapon 10:00 órától minden korosztály egyszerre kezdi meg a versenyt, majd kihirdetik az egyéni összetett győzteseket, valamint kialakul a másnapi szerenkénti döntők mezőnye. Vasárnap 10:30-tól startolnak a finálék.

Puskás Jenő, utánpótlás szövetségi kapitány így nyilatkozott a várakozásairól a MATSZ-nak.

A felnőttek és az ifik egymás ellen versenyeznek, ez mindenképpen érdekes lesz, azt gondolom. Az utánpótlásnál a kadétok és a serdülő-haladók mérik össze tudásukat. Ez lesz az esztendő utolsó versenye, majd jövő héten a hagyományos évvégi felméréssel zárul az esztendő. Nyilvánvalóan, a Mesterfokúnak nagy rangja van, éppen ezért erre mindenki nagyon készül, remélem, jó verseny lesz, kevés rontással."

(Kiemelt képünkön: Molnár Botond, aki a tavaly megnyerte az egyéni összetettet a Mesterfokú-bajnokságon / Fotó: Freschli József/MATSZ)