UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-11-26 12:09

Profi szerződést kapott az MTK Budapesttől Merényi Ádám

Profi szerződést írt alá a labdarúgó NB II-ben szereplő MTK Budapesttel a szélső védőként, szélső támadóként és belső középpályásként is bevethető Merényi Ádám.

A 18 éves Merényi Ádám profi szerződést írt alá az MTK Budapesttel – számol be az NSO a kék-fehér klub honlapjának tájékoztatására hivatkozva. A fiatal labdarúgó már az U12-es korosztály óta a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián nevelkedik, az elmúlt évek során az U15-ben és az U17-ben is bronzérmet szerzett az együttessel, míg az U19-es csapattal a 2021–22-es kiírásban bajnoki címet ünnepelhetett – ennek eredményeképpen

kvalifikált az MTK Budapest az ifjúsági futball nagyszínpadára, az ifi BL-be, melyben az ígéret a lett FS Jelgava ellen gólt is szerzett.

Merényi évről évre alapembernek számított korosztályaiban. 2021 októberében az NB III-as második csapatban is bemutatkozott, a felnőttek között már több mint 30 alkalommal pályára lépett, míg az UEFA Ifjúsági Ligában öt találkozón játszott.

Megtisztelő érzés, hogy profi szerződést írhattam alá az MTK Budapesttel – mondta a klubhonlapon Merényi. 

Ötéves korom óta ezért dolgoztam, de hiszem és tudom, hogy ez csak a kezdet.

Rengeteg élmény köt az MTK-hoz, a csapattársak, az edzőtáborok és természetesen az U19-es bajnokság megnyerése, a felnőttfutballban való bemutatkozás, valamint a szereplésem az ifi BL-ben. Büszke vagyok rá, hogy az ősz folyamán már kezdőként kaptam lehetőséget az UEFA Ifjúsági Ligában, majd történelmet írtunk a csapattal, amihez góllal is hozzá tudtam járulni. Szeretnék rövid időn belül bemutatkozni az első csapatban, valamint meghatározó szerepet játszani az NB III-as gárdánál. Emellett fontosnak gondolom, hogy felhívjam magamra a korosztályos utánpótlás-válogatott szakmai stábjának figyelmét, hiszen a nemzeti csapatban való debütálás még előttem áll!"

(Kiemelt kép: Merényi Ádám Forrás: mtkbudapest.hu)